Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 19:32

Αιχμές του Μιχάλη Παπαδόπουλου σε Κασαπίδη και Κωσταντινίδη για απολιγνιτοποίηση και τον δρόμο Κοζάνη- Λάρισα

του Σπύρου Κουταβά

Αιχμές εναντίον του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη αλλά και του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη άφησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο

κλείσιμο των εργασιών του 1ου Συνεδρίου για την Ηλεκτροκίνηση που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης. Ο κ. Παπαδόπουλος χωρίς να κατονομάσει τον Γιώργο Κασαπίδη και αναφερόμενος στα θέματα της απολιγνιτοποίησης μίλησε για «λαϊκιστικές αποφάσεις» των Περιφερειακών συμβουλίων με μοναδικό κριτήριο να «φαινόμαστε καλοί» στην τοπική κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός αναφερόμενος στο σχέδιο δίκαιης Μετάβασης τόνισε ότι «είναι ένα ευέλικτο και ρεαλιστικό σχέδιο σε αντίθεση με τις αποφάσεις των περιφερειακών συμβουλίων που κατά γνώμη μου τείνουν να είναι λαϊκιστικές αποφάσεις και μόνο για τον λόγο  να φαινόμαστε καλοί». Ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόταν προφανώς στην απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για το πάγωμα όλων των εγκρίσεων ΑΠΕ έως ότου ολοκληρωθεί το ειδικό χωροταξικό σχέδιο.

Ο κ. Παπαδόπουλος στην συνέχεια εξήγησε ότι  η ελαστικότητα που είχε το ΣΔΑΜ φάνηκε, όταν «εξαιτίας της μη αναμενόμενης εκτόξευσης των τιμών του ΦΑ, αποφασίστηκε η παράταση της απολιγνιτοποίησης και της αυξημένης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων».

Αναφερόμενος στο ιστορικό της υλοποίησης κόμβου Ε65  που θα συνδέει την Εγνατία με τον κάθετο της Λαμίας, μίλησε και για το ιστορικό του  δρόμου Κοζάνης - Λάρισας που σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι και αυτό σε τροχιά υλοποίησης και στηλίτευσε τους συναδέλφους του βουλευτές, χωρίς να τους κατονομάζει,  που «ισχυρίζονται ότι μετά από παρεμβάσεις τους στο υπουργείο Υποδομών όπου ίδιος είναι ως υφυπουργός έγινε το έργο χώρος να την δική του συμμετοχή». Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφερόταν προφανώς στον συνάδελφό του Στάθη Κωνσταντινίδη που δήλωσε σε ανακοίνωση του ότι το έργο της οδικής σύνδεσης με την Λάρισα αποτελεί προσωπικό του όραμα και υλοποιείται χάρις στις δικές του ενεργειες προς τον υπουργό Κ. Καραμανλή και τον υφυπουργό κ. Καραγιάννη.  

Ο υφ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «τον Σεπτέμβριο του 2021 κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και μετά από κοινό αίτημα των δύο Περιφερειαρχών Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, το θέμα της κατασκευής του δρόμου ετέθη και στην συνέχεια ανακοίνωσα ότι το έργο θα γίνει. Διευκρίνισε μάλιστα ότι το έργο ξεμπλοκαρίστηκε χάρις στην αλλαγή των τεχνικών χαρακτηριστικών που τον ήθελαν ως δρόμο με προδιαγραφές κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού.  

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ Παπαδόπουλος πρότεινε το συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση να γίνει θεσμός και να καθιερωθεί ως τόπος συνεύρεσης των φοιτητών και των ερευνητικών ομάδων των πανεπιστημίων γύρω από τα θέματα της ηλεκτροκίνησης.

Μίλησε με θερμά λόγια για το μέλλον του πανεπιστημίου, το νέο κάμπους με τις εγκαταστάσεις που ολοκληρώνονται στην ΖΕΠ αλλά και αυτές που ήδη ξεκίνησαν να προγραμματίζονται ως επέκταση, τονίζοντας παράλληλα ότι «το πανεπιστήμιο είναι ο εγγυητής του σχεδίου της δίκαιης Μετάβασης στην περιοχής»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 19:40