Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022 09:35

Θεσμική απρέπεια. Απέκλεισαν την βουλευτή Ο. Τελιγιορίδου και τους αρχηγούς των παρατάξεων στο Περ. Συμβούλιο από την εκδήλωση για το ΦΑ στην Καστοριά

του Σπύρου Κουταβά

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση των εγκαινίων της έναρξης των έργων ΦΑ που διοργάνωσε η ΔΕΔΑ και η Περιφέρεια Δυτ στην Καστοριά,

με το γνωστό μπρουταλ ύφος του εγκάλεσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου γιατί δεν παρευρισκόταν στην αίθουσα λέγοντας ότι «λυπούμαι που δεν είναι εδώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εγώ ήθελα να είναι εδώ» ασκώντας στην συνέχεια κριτική για παραλείψεις τους στο θέμα του ΦΑ την περίοδο έως το 2019 την οποία η κ. Τεληγιορίδου ήταν και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Βέβαια όπως εξακριβώσαμε η κ. Τεληγιορίδου δεν βρισκόταν στην αίθουσα όχι γιατί σνόμπαρε τους διοργανωτές αλλά γιατί δεν την προσκάλεσαν όσοι από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης. Όπως δήλωσε στο vetonews «δεν προσκλήθηκα ποτέ από την ΔΕΔΑ και από τον Περιφερειάρχη ΔΜ κ. Κασαπίδη που ήταν οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης».

«Εάν με καλούσαν και μου έδιναν το λόγο όπως στον συναδελφό μου κ. Τζηκαλάγια θα έπαιρναν απαντήσεις για όσα ανυπόστατα μας καταλογίζουν για το ΦΑ» κατέληξε η πρώην υφυπουργός.  

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο διαπιστώσαμε ότι την ίδια αντιμετώπιση είχαν και άλλοι, όπως ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό συμβούλιο Θόδωρος Καρυπίδης αλλά και οι αρχηγοί των άλλων παρατάξεων στο ΠΣ  όπως η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ο Στ. Πράσος κλπ. Ρωτήσαμε ακόμη περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης από την Καστοριά όπως τον κ. Κωττα που ήταν αντιπεριφερειάρχης επί Καρυπίδη και μας είπαν ότι δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση γιατί ουδέποτε προσκλήθηκαν.

Οι συνομιλητές μου με ενημέρωσαν ότι την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου αργά το βράδυ ο πρώην περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδη  δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Γ. Κασαπίδη, όπου ο τελευταίος του απεύθυνε πρόσκληση  να παραβρεθεί στην εκδήλωση της επόμενης ημέρας. Ο Καρυπίδης που στην θητεία του είχε οργανώσει πλείστες τέτοιες επίσημες εκδηλώσεις, χωρίς ποτέ να υποτιμηθούν η να αποκλειστούν πρόσωπα που υπηρετούν τους θεσμούς της περιοχής η ακόμη λόγω της πολιτικής τους τοποθέτησης, αντιλήφθηκε την προσχηματική «πρόσκληση αγγαρεία» του συνομιλητή του και αρνήθηκε ευγενικά.

Τέτοιες κυβερνητικές φιέστες για διάφορα μικρά η μέγα έργα έγιναν πολλές στο παρελθόν και θα γίνουν στο μέλλον. Πάγια πρακτική ήταν να καλούνται πάντα και τα πρόσωπα της αντιπολίτευσης, ανεξάρτητα εάν οι τελευταίοι επιθυμούσαν να δώσουν το παρόν στο πλαίσιο της θεσμικότητας για την «συνέχεια του κράτους». Δεν θυμάμαι να έχει αποκλειστεί  η συμμετοχή βουλευτή η πρώην περιφερειάρχη ή περιφερειακού συμβούλου επειδή ανήκει στην αντιπολίτευση και βέβαια δεν θυμάμαι περίπτωση όπου την ίδια στιγμή  το ακάλεστο θεσμικό πρόσωπο να εγκαλείται απο τον διοργανωτή για την απουσία του όπως εγινε στην περίπτωση της Τελιγιορίδου απο τον Γεωργιάδη.

Βέβαια πάντα υπάρχει η πρώτη φορά και αυτό φάνηκε από την υπεροπτική πολιτική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη και των κυβερνητικών αξιωματούχων της ΝΔ.

Ελπίζω να μην επικαλεστούν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, για να δικαιολογήσουν την παρουσία μόνο των «δικών τους» στην αίθουσα.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022 09:47