Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 12:27

Ο "Κέρβερος" των φοιτητών και η υποκρισία των Κασαπίδη και Μαλούτα

του Σπύρου Κουταβα

Τους δύο εικονιζόμενους αυτοδιοικητικούς θα τους ακούσετε στα μικρόφωνα των ΜΜΕ και εν γένει στο δημόσιο λόγο τους να μιλάνε με θερμά λόγια για την στήριξη

και το σημαντικό ρόλο του ΠΔΜ στην νέα εποχή της δυτικής Μακεδονίας. Εν τούτοις όμως όταν έρχεται η ώρα να αποδείξουν εμπράκτως ότι πιστεύουν αυτά που λένε, τότε αποκαλύπτουν το διπλό πρόσωπο ενός πολιτικού που αλλά λέει δημόσια και αλλά κάνει. Η Ομάδα «Tyφoon MotoRacing UoWM" του πανεπιστημίου με την αγωνιστική μοτοσυκλέτα «Κέρβερος», έλαβε την δεύτερη θέση ανάμεσα σε 37 φοιτητικές ομάδες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο αφήνοντας πίσω Πολυτεχνικές ομάδες με τρομερή παράδοση και με συμμάχους σημαντικές βιομηχανίες που παράγουν μοτοσυκλέτες όπως η Ιταλία Ισπανία και Γερμανία.

Η ολιγομελής αποστολή εξαιτίας των αυστηρών οδηγιών των διοργανωτών (οκτώ άτομα και το καθηγητής ως επικεφαλής) κινδύνευσε να μείνει στην Κοζάνη εξαιτίας της αδυναμίας να χρηματοδοτηθούν τα έξοδα της αποστολής που συμπεριλαμβάνονται ένα βαν με την μηχανή που ταξίδευσε οδικώς στην Ισπανία, τα αεροπορικά εισιτήρια για τα μέλη της ομάδας, ξενοδοχεία και φαγητό για τέσσερις η πέντε ημέρες.  

Ο Περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης τελευταία στιγμή και μετα από παρακαλετά και ενοχλήσεις της ομάδας έδωσε 5000 € ενώ ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρους Μαλούτας δεν πρόσφερε ούτε ένα ευρώ. Οι προκάτοχοί τους Θ. Καρυπίδης και ο Λ. Ιωαννίδης έδωσαν χωρίς διαπραγματεύσεις 10.000 € και 2 χιλ ευρώ αντίστοιχα.

Η στάση των Κασαπίδη Μαλούτα είναι προβληματική εάν σκεφθεί κανείς τα εκατομμύρια ευρώ που ψηφίζονται στην Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας για την ενίσχυση εκκλησιών, μοναστηριών, έργων δήθεν συντήρησης τους, ασφαλτόστρωσης δρόμων κα ηλεκτροδότησης τους. Δαπάνη χρημάτων που βρίσκεται εντός του πλαισίου νομιμότητας αλλά η υπερβολή τους αγγίζει τα όρια του σκανδάλου και εξηγείται μόνο από λόγους καθαρής ψηφοθηρίας.  Οι φοιτητές της «Tyφoon MotoRacing UoWM" εκτός ότι είναι ολιγάριθμοι δεν ψηφίζουν στην Κοζάνη και ίσως να τιμωρούνται γι’αυτό.

Βέβαια η ομάδα πέτυχε τα καλύτερα  αποτελέσματα και έχει τρομερές φιλοδοξίες και σχέδια για το μέλλον που δεν μπορούν να χωρέσουν στο μίζερο ψηφοθηρικό ορίζοντα των παραπάνω εικονιζόμενων.

Η ελπίδα για το μέλλον της περιοχής μας κατά ένα μέρος βασίζεται  και στο ερευνητικό έργο των φοιτητών και άλλων ακαδημαϊκών ερευνητών του πανεπιστημίου δυτ Μακεδονίας και ουχί στις πρακτικές και τα βεγγαλικά των δύο αυτοδιοικητικών ανδρών που κατά καιρούς ο ένας από την ΖΕΠ και ο άλλος από το καμπαναριό πετούν στον αέρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 12:45