Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 11:21

Ο κίνδυνος να μετατραπούν σε covid τα νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας

H αλήθεια είναι ότι το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης δέχεται μεγάλη πίεση σε ότι αφορά την νοσηλεία ασθενών με covid.

Εκτός των περισσότερων περιστατικών που έχει ο δήμος Κοζάνης και οι συνορεύοντες με αυτόν δήμοι πρέπει να προσθέσουμε ότι το νοσοκομείο λόγω της Γεωγραφικής του θέσης απευθύνεται σε ένα μεγαλύτερο πληθυσμιακό χώρο από αυτόν του Μποδοσάκειου Πτολεμαΐδας. Αυτήν την ώρα το Μαμάτσειο νοσηλεύει κοντά 60 ασθενείς covid ενώ άλλους 80 έχει διαμοιράσει σε αλλά νοσοκομεία της περιφέρειας Γρεβενά, Πτολεμαΐδα, Βέροια Κατερίνη ακόμη και Θεσσαλονίκη. Αυτό που θα πρέπει να προσεχτεί ιδιαιτέρως είναι να μην κάνουμε δύσκολη την ζωή πολιτών εκτός covid που χρειάζονται την εξέταση και πρώτη βοήθεια από το νοσοκομείο τους και λόγω των εκτάκτων μεταβολών που γίνονται στα νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να την έχουν. Για παράδειγμα δεν είναι χαρμόσυνοι νέο ότι το Νοσοκομείο Γρεβενών για 20 ημέρες αναβάλλει όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία κα ούτε λίγο ούτε πολύ μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid.

Θα βοηθούσε αρκετά εάν το Μαμάτσειο και το Μποδοσάκειο ήταν μια διοικητική μονάδα με ενιαίο κέντρο λήψης απόφασης προκειμένου να λαμβάνονται αποφάσεις με γνώμονα την μεγάλη εικόνα της δυτικής Μακεδονίας και όχι του οικοπέδου της περιοχής του που κάθε διοικητής προκρίνει. Να θυμίσουμε ότι τα δύο νοσοκομεία λειτουργούσαν ως ενιαία διοικητική μονάδα  και που με επιπόλαια ενέργεια του άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Δυστυχώς όμως  η ΝΔ που ακολούθησε και τα τοπικά της στελέχη βουλευτές κλπ. που  επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους το «καβαλάρη της μεταρρύθμισης». βολεύτηκαν και με το παραπάνω με τα τοπικιστικά οφέλη αυτής της απόφασης.  

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 11:26