Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 10:00

"..Αλλα λεω, άλλα κάνω κι άλλα απαιτώ.." Η περίπτωση του Λάκη Γκούμα και η ανεξαρτητοποίηση Δερμιτζάκη

του Σπύρου Κουταβά

Η «ασυνέπεια», το «άλλα λέω και άλλα κάνω» τα βλέπουμε σε πλείστες περιπτώσεις στους ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική και την αυτοδιοίκηση. Αυτό το γνώρισμα δεν έχει πολιτικά η ιδεολογικά σύνορα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Λάκης Γκούμας,  εκλεγμένος με την παράταξη «Κοζάνη Μπροστά» του Ευάγγελου Σημανδράκου, υπογράφει δήλωση όπου ζητά από τον μόλις ανεξαρτητοποιηθέντα δημοτικό σύμβουλο από την παραπάνω παράταξη Αθανάσιο Δερμιτζάκη, για λόγους που επιτάσσει «η στοιχειώδης πολιτική δεοντολογία και εντιμότητα να παραδώσει την έδρα του στην παράταξη με την οποία εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές».

Ο κ. Δερμιτζάκης Γενικός Αρχίατρος ε.α. που υπηρέτησε επί μακρόν την Ειδικότητα της Αναισθησιολογίας ακόμη και στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του Σημανδράκου όταν έγιναν γνωστές οι «επενδύσεις» του επικεφαλής τουτ Συνδυασμού και των συνεργατών παραταξιακών εταίρων στο δήμο Κοζάνης σε Φωτοβολταϊκα πάρκα εταιρίας που απασχόλησε με την δραστηριότητα της ουκ ολίγες φορές το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης. Ο Σημανδράκος και Γκούμας επικαλούμενοι όχι μόνο λόγους δεοντολογίας αλλά και λόγους εντιμότητας καλούν τον πρώην συνάδελφό τους να παραδώσει την εδρα του στην παράταξη. Δηλαδή εάν δεν το κάνει –  όπως φαίνεται έχει λάβει τις αποφάσεις του – αφήνουν να εννοηθεί ότι στα μάτια τους και στα μάτια της κοινής γνώμης δεν θα είναι έντιμος.

Να πούμε οτι είναι πολιτικό δικαίωμα να ζητά ο συνδυασμός την εδρα από κάποιον που ανεξαρτητοποιείται χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι έχει δίκιο. Αλλά για να δούμε ποιοι επικαλούνται στοιχεία πολιτικής δεοντολογίας και εντιμότητας.  

Ο Λάκης Γκούμας στις 27 Μαρτίου 2019 εν ‘όσο βρισκόμαστε σε προεκλογικό κλίμα  για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο δήμο Κοζάνης με μια ανακοίνωση του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης δηλώνει την ανεξαρτητοποίηση του από τον συνδυασμό «Κοζάνη τόπος να ζεις» του τότε δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη. Στο τηλεγραφικό σημειωμά του επικαλέστηκε «διαφωνίες του σε ζητήματα αρχών και θέσεων με την Δημοτική παράταξη…. που δεν συμβαδίζουν με τις προγραμματικές θέσεις τις παράταξης στο δημόσιο διάλογο» και δήλωσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου ότι «θα παραμείνει ανεξάρτητος και θα ψηφίζει κατά συνείδηση».  Για την ιστορία να πούμε ότι λίγες μέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση του κι ενώ δεν παρέδωσε την έδρα στην παράταξη με την οποία εξελέγη όπως ζητά τώρα από τον κ. Δερμιτζάκη, το όνομά του συμπεριελήφθη στον κατάλογο των υποψηφίων του συνδυασμού του Ευάγγελου Σημανδράκου.  

Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι ο κ. Γκούμας με την υπογραφή του επικαλούμενος θέματα αρχών και εντιμότητας ζητά από τον συνάδελφό του Αθανάσιο Δερμιτζάκη να κάνει ότι δεν έκανε ο ίδιος όταν πριν από μόλις δύο χρόνια βρέθηκε στην ανάλογη θέση. Ο  κ. Γκούμας θα πρέπει να αποφασίσει εάν τα θέματα αρχών ισχύουν μόνο για τους άλλους και ουχί για τον εαυτό του η εάν ισχύουν  κατά περίσταση και μάλιστα μόνο όταν εξυπηρετούν αναλώσιμες πολιτικές επιδιώξεις.

Αλλιώς για τον ιδιον θα ισχύει ο κανόνας  "..άλλα λέω, άλλα κάνω κι άλλα απαιτώ...". 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 19:42