Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 12:07

Ορισμένα μοναστήρια ως σημεία υπερμετάδωσης του ιού

Με αφορμή την έκρηξη κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης η στήλη θα'θελε να επισημάνει ορισμένες παραμέτρους που ευθύνονται για την υπερμετάδωση του ιού και που οι τοπικές αρχές (περιφέρεια κλπ)

δεν επιθυμούν να αγγίξουν. Πρόκειται για ορισμένες Ιερές Μονές μοναστήρια που είναι έξω από τα αστικά κέντρα, σε χωριά και  που οι αρχιμανδριτες που τα διοικούν δήλωναν μέσω των κυρηγματων τους  διαφορετική αντίληψη για τον covid και τα μέτρα προστασίας. Με λίγα λόγια δεν πίστευαν και θεωρούσαν ότι η πίστη και το θρησκευτικό δόγμα είναι ασπίδα απέναντι στην πανδημία.

Ομως ο ιός δεν καταλαβαίνει από κομποσκίνια και δισκοπότηρα με αποτελεσμα δύο αρχιμανδριτες ο ένας από την Μονή στο Παλαιογράτσανο και ο άλλος από το αντίστοιχο μοναστήρι της Εράτυρας να νοσηλεύονται ο μεν πρώτος σε πολύ σοβαρή κατάσταση στην ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο δε άλλος στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Οι τοπικές κοινωνίες τόσο στην Εράτυρα όσο και στο Βελβεντο ανησυχούν καθότι έβλεπαν ότι τόσο στο πρώτο λοκ νταουν του Μαρτίου όσο και στο δεύτερο, παραβιάζονταν οι κανόνες και κόσμος απο διάφορα μέρη της ΠΕ Κοζάνης επισκεπτόταν τις Μονές χωρίς μέτρα ασφαλείας για να λάβουν την ευλογία του γέροντα. Σε άλλη περίπτωση όταν διαπίστωναν αυτοκίνητα να ανηφορίζουν στις πλαγιές των Μοναστηριών μάθαιναν ότι πρόκειται για την μέρα που Άγιος γέροντας ευλογεί τα νεα  ζευγάρια.

Σε τηλεοτιτική επομπή  ο ένας εκ ων παραπάνω δηλωσε 'οτι κοινωνούσε πιστούς ακόμη και την περίοδο της καραντίνας" με την αιτολογία οτι "δεν μπορεί να αρνηθεί σε κάποιον εαν το ζητήσει". κλικ εδώ. 

Οπως μάθαμε οι ενέργειες  και των δύο Αρχιμανδριτων  με διάφορους τρόπους γίνονταν γνωστές στους αρμόδιους ακόμη και στην αστυνομία, αλλά λόγω του ισχυρού θρησκευτικού προφίλ των παραπάνω και της σχέσης τους ως "πνευματικοι πατέρες" διαφόρων της τοπικης εξουσιας δεν προχωρούσε κάποιο μετρο  η εμεναν σε αθόρυβες συστάσεις.

Επίσης είναι γνωστό ότι απο το Προσηλιο Κοζάνης έως τον  Φουφα Εορδαίας αρκετοί  κάτοικοι τους νόσησαν εξαιτίας του κληρου και των ανθρώπων  του στενου εκκλησιατικού περιβάλλοντος. Επισης και στις δύο μεγάλες πόλεις Κοζανη  και Πτολεμαΐδα νόσησαν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν στον  πολύ στενό εκκλησιαστικό κύκλο ενοριών.

Επίσης να θυμηθουμε οτι εκτος απο τον Μητροπολίτη Καστοριάς νόησαν και 5 ιερεις που βρισκονταν στο στενο περιβάλλον του.

Παρότι η Ιερά Σύνοδος με εγκυκλίους της έχει ενημερώσει για την ανάγκη προστασίας και τήρησης των μέτρων φαίνεται ότι δεν εισακούσθηκε από ορισμένους φανατικούς που αρνούνται να συμμορφωθούν στα μέτρα.

Ολο το προηγούμενο διάστημα ειδαμε διαρροές σε δημοσευματα του τοπικού τύπου οπου στοχοποιήθηκαν περιοχές και ειδκοτερα νέοι και νέες για δήθεν παρτυ και διασκεδαση ως υπαίτιοι της μεταδωσης του ιού. 

Μήπως ήρθε η ώρα των φορέων της περιοχής, Περιφέρεια, Δήμοι, Ιατρικος Σύλλογος, να μιλήσουν την γλώσσα της αλήθειας;

ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 13:22