Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 18:51

"Καπέλωμα" Κασαπίδη στην ΑΝΚΟ. Εν αγνοία των δημάρχων τοποθέτησε Γενική διευθύντρια της Εταιρίας πρώην συνεργάτιδά του

Σήμερα ψηφίστηκε στο ΔΣ της ΑΝΚΟ η πρόταση του Περιφερειάρχη για την θέση του γενικού διευθυντή της Αναπτυξιακής εταιρίας Κοζάνης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ζ. Πιτσιάβα στο Πτολεμαίο η κ. Έλενα Νάμινι- Τσέλιου θα είναι η νέα Γενική διευθύντρια της ΑΝΚΟ. Η πρόταση του Γ. Κασαπίδη που είναι και πρόεδρος της εταιρίας πέρασε  με ένα λευκό και αρκετές απουσίες αυτοδιοικητικών κι έτσι η κ. Έλενα Νάμινι- Τσέλιου από σήμερα θα κάθεται στο γραφείο του Γιώργου Αμανατίδη, του μακροβιότερου γενικού διευθυντή της εταιρίας. Αρχικά μίλησαν για διευθύνοντα σύμβουλο αλλά στην διάρκεια της ημέρας αλλάξαν άποψη και έτσι η κ. Τσέλιου θα έχει ρόλο Γενικού διευθυντή και θα συμμετέχει ως εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της εταιρίας.

Με αφορμή την επιλογή Κασαπίδη το vetonews ερεύνησε όσα έγιναν πίσω από τις πόρτες, που έχουν αιφνιδιάσει με αρνητικό πρόσημο τους πάντες. Κι όταν λέμε τους πάντες εννοούμε ορισμένους από τους βουλευτές της ΝΔ, την πλειοψηφία των δημάρχων που μέσω της ΠΕΔ συμμετέχουν ως μέτοχοι στο ΔΣ της εταιρίας και πολύ περισσότερο τους εργαζόμενους της εταιρίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της σύντομης έρευνας μας, την επιλογή Κασαπίδη στο πρόσωπο της συγκεκριμένης κυρίας, δεν την γνώριζε κανείς. Δεν την γνώριζαν τα μέλη του ΔΣ που είναι οι δήμαρχοι μέλη της ΠΕΔ , δεν την γνώριζαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας και προπαντός δεν την γνώριζαν τα στελέχη της εταιρίας που όλο αυτό το διάστημα μετά την αποχώρηση Αμανατίδη λόγω εκλογών και στην συνέχεια της βουλευτικής του ιδιότητας, «έτρεχαν» στην κυριολεξία της εταιρία. Μιλάμε για την τριάδα, Σιδηρόπουλο Γκίνη και Πατσιλιά.  

Είναι τέτοια η περιφρόνηση του Περιφερειάρχη στο πρόσωπο των στελεχών της εταιρίας αλλά και των μελών του ΔΣ -ορισμένους δεν τους ελέγχει-, που δεν φρόντισε να τους μοιράσει ούτε ένα βιογραφικό σημείωμα με τα προσόντα του συγκεκριμένου  στελέχους που επέλεξε.

H ΠΕΔ δυτικής Μακεδονίας είναι ο δεύτερος μεγαλομέτοχος της εταιρίας με 44%, μετά την Περιφέρεια που διαθέτει το υπόλοιπο ποσοστό μαζί με το Περιφερειακό ταμείο.  Ο Δήμαρχος Γρεβενών Γ. Δασταμάνης μιλώντας στο vetonews δήλωσε ότι «δεν είχε ουδεμία ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη για τον ορισμό γενικού διευθυντή και μάλιστα για πρόσωπο που μας είναι παντελώς άγνωστο κι είναι εκτός εταιρίας». Μάλιστα τόνισε ότι «μια μέρα πριν υπήρξε πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ της  ΠΕΔ όπου παραβρέθηκε κι ο περιφερειάρχης όπου δεν υπήρξε ουδεμία ενημέρωση η οποιαδήποτε ανακοίνωση από πλευράς του για το θέμα». Ο Γ. Δασταμάνης μίλησε για «αντιθεσμικό αιφνιδιασμό του Κασαπίδη στην διοίκηση  μιας εταιρίας» που από την ίδρυση της το 1988 όλοι μα όλοι οι αυτοδιοικητικοί που βρέθηκαν στο τιμόνι της ήταν πάντα σε κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. «Ο κ. Κασαπίδης είναι ο πρώτος που ως περιφερειάρχης και πρόεδρος της εταιρίας παραβιάζει και διαταράσσει αυτό το κλίμα που έχουν κατακτήσει ως αυτοδιοίκηση». Ο κ. Δασταμάνης δήλωσε ότι «η δική του πρόταση είναι πως στην θέση του γενικού διευθυντή μετά από επιλογή κα συνεννόηση πρέπει να βρίσκεται ένα από τα υπάρχοντα στελέχη της εταιρίας».

Ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς μίλησε για «αιφνιδιασμό του Περιφερειάρχη» και δήλωσε ότι διαφωνεί ριζικά με την επιλογή και ότι εάν ήταν παρόντας θα ψήφιζε κατά της επιλογής Κασαπίδη. Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας που ήταν παρόντας στην συνεδρίαση τόνισε ότι» δεν είχε ουδεμία ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη για το θέμα και ψήφισε λευκό». Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι μόλις ο Κασαπίδης παρουσίασε το πρόσωπο της νέας Γενικής διευθύντριας της εταιρίας, δέχθηκε ερώτημα από τον Μαλούτα «εάν για αυτή την επιλογή έχει ενημερώσει τον μεγάλο μέτοχο που είναι η ΠΕΔ και εάν εχει την σύμφωνη γνώμη του»  ο Περιφερειάχης απάντησε πως «δεν τον έχει ενημερώσει».  

Στην εταιρία το κλίμα μετά την ανακοίνωση της νέας Γενικής διευθύντριας δεν είναι καλό, και σε ορισμένους κύκλους υπάρχει οργή αφού θεωρούν την συγκεκριμένη επιλογή εντελώς ερασιτεχνική ως προς το ρόλο και την αποστολή της εταιρίας.  

Η κ. Έλενα Νάμινι- Τσέλιου κάποια περίοδο ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Γ. Κασαπίδη στην Αθήνα και εκδότης ενός δεκαπενθήμερου περιοδικού «Business and Life». Αυτοπαρουσιάστηκε στα μέλη του ΔΣ λέγοντας οτι «έχει κάνει σπουδές στο Μάρκετινγκ και την Φιλοσοφία».

Σπύρος Κουταβάς

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 09:54