Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 00:22

Η επιμονή του αιτήματος Πλακεντά προς τον υφ. Νίκο Χαρδαλιά έφερε την αναστολή της Λαϊκής αγοράς. Οι "συγνώμες" ως μέρος οργανωμένου θεάματος

του Σπύρου Κουταβά

Με τις ανακοινώσεις του σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς,  ανέστειλε την λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Πτολεμαΐδας για 10 ημέρες με το αιτιολογικό ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.

Λίγη ώρα αργότερα  με ανάρτηση του στο fb ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Παναγιώτης Πλακεντάς χαρακτήρισε «ως δίκαια» την απόφαση του υπουργού, συμπλήρωσε ότι «δείξαμε αδυναμία στην τήρηση των αποστάσεων  και της σύνθεσης» ενώ στην συνέχεια «ζήτησε συγγνώμη από τους φορείς και τους πολίτες».

Λίγη ώρα αργότερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επί της Λαϊκής αγοράς κ. Δημήτρης Ορφανίδης δήλωσε χωρίς να ντρέπεται ότι «μέχρι τις 7.30πμ που ήταν στο χώρο ήταν όλα εντάξει, άλλα μετά που έφυγε έγιναν μετακινήσεις, έκλεισαν οι διάδρομοι δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις,  ήταν δίκαιη η απόφαση». Αυτό ακριβώς δήλωσε ο κ αντιδήμαρχος. Δηλαδή ισχυρίζεται ότι μόλις αποχώρησε από το χώρο οι μανάβηδες και οι έμποροι που είχαν απλωμένα τα προϊόντα τους στους πάγκους, τα μάζεψαν στα κιβώτια, στην συνέχεια μετακίνησαν τους πάγκους και ακολούθως επανατοποθέτησαν πάλι τα προϊόντα τους  Αυτό που ανερυθρίαστα δηλώνει ο κ αντιδήμαρχος δεν το κάνει ο ταλαιπωρημένος αγρότης η έμπορος ακόμη και να τον πληρώσεις, όταν μάλιστα έχει ξυπνήσει από τις 5 τα χαράματα για να φτάσει με  τα προϊόντα του στις 7 πμ στο χώρο της Λαϊκής αγοράς.

Ας μιλήσουμε  όμως για τα γεγονότα, γιατί όσα ισχυρίζεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και  στην συνέχεια ο δήμαρχος κ. Πλακεντάς προκαλούν όχι μόνο γέλωτα άλλα και υποψίες για μεθοδευμένη σκοπούμενη ενέργεια από  μέρους τους.

Ο  κ. Πλακεντάς από την αρχή της κρίσης του κορονοϊού ζητούσε δημοσίως ότι πρέπει να ανασταλεί η λαική αγορά και ότι η λειτουργία της αποτελεί κίνδυνο. Το επανέλαβε τελευταία στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του ΕΚ Πτολεμαΐδας Τάσο Τσιλφίδη με αφορμή το θέμα της αναστολής της λειτουργίας του εργοταξίου της 5ης Μονάδας.  "Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία της" είπε.

Ο Πλακεντάς και ο αντιδημαρχός του δεν ασχολήθηκαν με το πώς θα διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον που αφορά την υγεία των πολιτών,  και το εισόδημα των επαγγελματιών από την άλλη. Απλά ο Πλακεντας με τον ανεκδιήγητη περιγραφή του αντιδημάρχου του, φάνηκε μάλιστα να προκάλεσαν το αποτέλεσμα με τις πράξεις παράλειψης.

«Εάν δεν ξέρεις προσπαθείς να μάθεις», λένε. Ας ρώταγε πως τα κατάφεραν στο δήμο Κοζάνης όπου γίνεται κανονικά η λαϊκή αγορά με τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης που έχει θεσπίσει η πολιτεία και δήμος. Εγγυητής της εφαρμογής τους   είναι ο αντιδήμαρχος Κώστας Κυριακίδης που επιβλέπει ο ίδιος με υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας  τα μέτρα, τις αποστάσεις κλπ.

Η απλή συγγνώμη δεν είναι αρκετή ως προς το κόστος που προκαλεί στο  εισόδημα των επαγγελματιών και αγροτών η αμέλεια και αδιαφορία του αρμοδίου αντιδημάρχου Εορδαίας. Χρειάζεται κάτι παραπάνω ως προς το πρόσωπο του κ. Αντιδημάρχου Εορδαίας. Δεν είναι και λίγο που εξαιτίας του αντιδημάρχου 250 άνθρωποι δεν θα έχουν εισόδημα για δέκα ημέρες.  

Παρεμπιπτόντως, ας γνωρίζουν ορισμένοι ότι 70 και πλέον επαγγελματίες αγρότες της Εορδαίας που δεν θα μπορέσουν να πουλήσουν τα προϊόντα στην πόλη τους, θα έρθουν όπως κάθε Σάββατο με τις προδιαγραφές που  έχει ορίσει ο δήμος Κοζάνης να πουλήσουν α προϊόντα τους στην λαϊκή της πόλης που γίνεται κανονικά.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 00:42