Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 23:46

"Κωλοτούμπα" του επιχειρηματία και παράγοντα της ΝΔ Ιάκωβου Παντελίδη στο προσφυγικό. Ζητά να "βάλουμε πλάτη" στην προσπάθεια της κυβέρνησης στην φιλοξενία προσφύγων

του Σπύρου Κουταβα

Στο δρόμο του ρεαλισμού κοινώς ‘’κωλοτούμπα’’ και ο ξενοδόχος, κομματικοπαράγοντας της ΝΔ Πτολεμαΐδας, Ιάκωβος Παντελίδης. Ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο Ζήση Πιτσιάβα στην σημερινή συνέντευξη τύπου

των ξενοδόχων της Κοζάνης στο θέμα του προσφυγικού και το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής ο κ. Παντελίδης τόνισε ότι «… είναι θέμα που πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι όλες τοι περιφέρειες της χώρας. Σήμερα η χώρα είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Θεωρώ ότι και ο νομός Κοζάνης πρέπει να έχει το αντίστοιχοι βάρος στην φιλοξενία προσφύγων. Είναι δικαίωμα του κάθε ξενοδόχου και επιχειρηματία να δουλέψει με τον κόσμο που θέλει. Εμείς σαν ξενοδόχοι και σαν κοινωνία πάνω από όλα πρέπει να βάλουμε πλάτη,  γιατί σήμερα άνθρωποι πεθαίνουν στο δρόμο. Ας έρθει εκείνα η ώρα και θα το δούμε». (βίντεο κλικ)

Ο κ. Παντελίδης  πριν από ένα χρόνο επιτέθηκε με σφοδρότητα σε συνάντηση που έγινε στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τόσο στον τότε Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη που μεσολαβούσε για την έλευση των προσφύγων στα ξενοδοχεία των Γρεβενών όσο και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της στην διαχείριση του προσφυγικού και την διασπορά τους στην περιφέρεια.

Σήμερα απλά ο κ. Παντελίδης όπως και πολλοί κομματικοί η πολιτικοί ομοϊδεάτες του, ανακάλυψαν τον ρεαλισμό, την ορθότητα και την αλληλεγγύη, στο θέμα του προσφυγικού. Και αυτή η αλλαγή  δεν συνέβη γιατί ρώτησαν τον εξομολόγο τους και αυτός τους άνοιξε τα μάτια, αλλά γιατί το κόμμα τους που είναι πια στην κυβέρνηση, κατάλαβε στην πραγματικότητα τι σημαίνει προσφυγικό, κατάλαβε τι σημαίνει να φυλάω καλά τα θαλάσσια σύνορα η τι σημαίνει να επαναπροωθώ εκείνη την στιγμή τους «λαθραίους» στα απέναντι παράλια, όπως με την ευκολία της αντιπολίτευσης έλεγαν, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ανικανότητα.

Ο κ. Παντελίδης σήμερα  αναγνωρίζει – και ορθώς- την ανάγκη «να βάλουμε όλοι πλάτη, όλες οι περιφέρειες της χώρας στο προσφυγικό», γιατί «κάποιοι πεθαίνουν στο δρόμο». Ενώ πριν από ένα χρόνο έλεγε στο Καρυπίδη ότι «Κύριε περιφερειάρχη με τις ενέργειές σας καταστρέφετε την  περιοχή της Βασιλίτσας…. Αλλά και την δυτική Μακεδονία». Μάλιστα τον κατηγορούσε τότε ότι «..πήρατε την απόφαση να φέρετε πρόσφυγες στην περιοχή, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να εξυπηρετήσετε τους κομματικούς φίλους σας». Αυτά έλεγε ο κ. Παντελίδης.

Καταλήγοντας να υπογραμμίσουμε ότι, δεν είναι κακό να αλλάζει κανείς άποψη γιατί επανεκτιμά  καλύτερα τα γεγονότα. Κακό είναι να μην λές τίποτα στο πολιτικό η κομματικό σου ακροατήριο για αυτή την αλλαγή και επίσης να μην αναγνωρίζεις το λάθος σου σε ότι αφορά τα όσα καταλόγιζες στους πολιτικούς σου αντιπάλους. Ο κ. Παντελίδης που παραλίγο  θα ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, δεν έχει κάνει τίποτα από τα παραπάνω και τώρα που άλλαξαν τα πράγματα, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 09:42