Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 12:01

Επένδυση φωτοβολταϊκών 400 εκ € και ισχύος 1 GW "τρέχει" η ΔΕΗ στην περιοχή της ΠΕ Κοζάνης

του Σπύρου Κουταβα

Αυξάνει στροφές η ΔΕΗ σε ότι αφορά τις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα εκτός από την άδεια που έχει ήδη εξασφαλίσει από την ΡΑΕ για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκου ισχύος 200 MW και την άδεια ενός μικρότερου 30 mw που εξασφάλισε πριν από μετρικούς μήνες σε διαγωνιστική διαδικασία θα υποβάλει το αμέσως προσεχές διάστημα πρόταση στην ΡΑΕ για την δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού ισχύος 550 MW. Στόχος της ΔΕΗ είναι να εγκαταστήσει άμεσα σε εκτάσεις της περιοχής της Κοζάνης και της Εορδαίας φωτοβολταϊκα συνολικής ισχύος που θα αγγίζουν τι 1 GW.  

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ που συνόδευε τον υφ Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά στην τριήμερη περιοδεία του στην ενεργειακή λεκάνη της δυτικής Μακεδονίας έλεγε στο vetonews ότι η ΔΕΗ εν αντιθέσει με τους ανταγωνιστές της έχει πλεονεκτήματα  ως προς την συγκεκριμένη επένδυση καθότι διαθέτει ήδη δίκτυα και μετασχηματιστές για την εξυπηρέτηση αυτού του  Πρότζεκτ.

Το ποσό που θα επενδύσει συνολικά η ΔΕΗ θα αγγίζει τα 450 € και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα παραπάνω φωτοβοιλταϊκα πάρκα θα καταλαμβάνουν εκτάσεις περίπου 30.000 στρεμμάτων. Το σχέδιο προβλέπει τα φωτοβολταϊκά πάρκα να τοποθετηθούν σε εκτάσεις παλιών αποθέσεων η ορυχείων που έχουν πια ολοκληρώσει το κύκλο τους.    

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 15:44