Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 14:34

Ανακηρύχθηκαν οι υποψήφιοι για τις Πρυτανικές εκλογές στο ΠΔΜ Απορρίφθηκαν οι υποψηφιότητες των Ν. Ασημόπουλου και Σ. Γκανάτσιου

του Σπύρου Κουταβά

Ανακηρύχθηκαν οι υποψήφιοι για τις Πρυτανικές εκλογές στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του vetonews.gr μετά από ομόφωνη απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής

ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι για την θέση του πρύτανη ο καθηγητής και κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Θόδωρος Θεοδουλίδης, και ο  καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής Γιώργος Μαρνέλλος. Οι υποψηφιότητες των Στέργιου Γκανάτσιου και Νίκου Ασημόπουλου απορρίφθηκαν από την εφορευτική επιτροπή  γιατί οι δύο υποψήφιοι αυτή την στιγμή κατέχουν  πρεοσωπαγείς θέσεις και άρα δεν διαθέτουν σύμφωνα με τον νόμο  το απαιτούμενο προσόν  της κατοχής οργανικής θέσης.  

Για τις θέσεις των αντιπρυτάνεων ανακηρύχθηκαν ως υποψήφιοι και οι εννέα υποψηφιότητες που κατέθεσαν αιτήσεις και είναι οι παρακάτω: η καθηγήτρια της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας Άννα Σπύρτου, η καθηγήτρια της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας Σοφία Ηλιάζου Τάχου, ο καθηγητής  της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας Γιώργος Ιορδανίδης, ο αν. καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας Γιάννης Ζιώγας, ο αν. καθηγητής της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας Σταμάτης Γαργαλιάνος, η καθηγήτρια της Οικονομικής Σχολής Κοζάνης Γεωργία Χαριτούδη, η καθηγήτρια της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Παρασκευή Μητλιάγκα, ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής Κοζάνης Στέργιος Μαρόπουλος, και ο  καθηγητής της Σχολής Οικονομικών Επιστημών  Νικόλαος Σαριαννίδης.

Την πενταμελή Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που ομόφωνα έλαβε τις παραπάνω αποφάσεις αποτελούσαν οι Γιώργος Φραγκούλης πρόεδρος της επιτροπής, Σωτηρία Τριαντάρη μέλος, Ευάγγελος Σίσκος μέλος, Γιάννης Μπακούρος μέλος και ο Ιωάννης Βελέντζας μέλος. Αν και η απόφαση  της εφορευτικής επιτροπής θεωρείται απο πολλούς αναμενόμενη  παρ'όλα αυτά υπήρξε έντονο παρασκήνιο, έντονες συζητήσεις και διαβουλεύσεις τόσο ανάμεσα στα μέλη της όσο και των υποψηφίων για την θέση του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων.  

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με κάλπη, όπου το εκλεκτορικό σώμα, αποτελούμενο από μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ και διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, με δύο ψηφοδέλτια όπου θα είναι εγγεγραμμένα τα ονόματα των υποψηφίων, θα ψηφίσουν ταυτόχρονα για τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις.

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019, από τις 8:00 έως τις 18:00, σε χώρους που θα ορίσει  η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Η θητεία των νέων Πρυτανικών αρχών ξεκινά την  1η Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου 2022.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 15:08