Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 31 Μαϊος 2019 13:48

Ο "ακομμάτιστος" Μαλούτας και ο "κομματικός" ο Ιωαννίδης - Τι "μαθαίνουμε" σε αυτές τις εκλογές για το δήμο Κοζάνης

του Σπύρου Κουταβα

Τις τελευταίες ώρες ένα προεκλογικό βίντεο που διακινεί η παράταξη Μαλούτα στο διαδίκτυο, παρουσιάζει τον δήμαρχο Κοζάνης ως ένα στενά κομματικό υποψήφιο του Σύριζα, δείχνοντας εικόνες του, σε θεσμικές εμφανίσεις του  σε υπουργεία, γραφεία η στις επισκέψεις του πρωθυπουργού στα διοικητικά όρια του δήμου Κοζάνης.

Ο Λάζαρος Μαλούτας με την προβολή  του συγκεκριμένου βίντεο κάνει μια προσπάθεια, ενόψει του β γύρου των εκλογών, να αποτρέψει την επανάληψη συμπεριφορών του εκλογικού σώματος του 2014 που ανήκει στο χώρο της κεντροδεξιάς, που τότε ψήφισαν  Ιωαννίδη. Θέλει να κάνει τους δεξιούς  να ξεχάσουν το γεγονός ότι από το 1990 έως το 2014 δεν μπορούσαν να δουν "άσπρη μέρα" στον δήμο Κοζάνης, όχι γιατί κυβερνούσε ο Ιωαννίδης, αλλά γιατί στο δήμο κυβερνούσε τόσο ο ίδιος όσο και ο "κομματικός" Πάρις μέλος της ΚΕ  και ΕΓ  του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τον ΣΥΝ. Ο Λάζαρος Μαλούτας  ως γνήσιο τέκνο της Πασοκικης περιόδου 1987- 2004 διαπαιδαγωγήθηκε, μεγάλωσε πολιτικά, «μηρυκάζοντας» τα αντιδεξιά σύνδρομα που το κόμμα του είχε ως προμετωπίδα. Σήμερα προς δόξα της πολιτικής του  επιβίωσης, προσπαθεί να εγκατασταθεί στην δεξιά κερκίδα και δεν διστάζεινα "μηρυκάσει" τα αντιαριστερά σύνδρομα που η ΝΔ είχε ως προμετωπίδα στο μακρύ παρελθόν.  Αξίζει να αναφερθεί -και είναι προς τιμήν τους- οτι απέφυγαν να "παίξουν" με αυτούς τους όρους  ακόμη οι γνήσιοι δεξιοί αντίπαλοί του κ. Ιωαννίδη στην μάχη για τον δήμο Κοζάνης.  

Ο Μαλούτας  ως τέκνο του βαθέως προεδρικού Τσοχατζοπουλικού και Βενιζελικού ΠΑΣΟΚ, λέει στους δεξιούς ψηφοφόρους που είναι στα κάγκελα με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας τους φωτογραφίες με τον Γαβρόγλου και την πρωθυπουργό, ότι αυτός-ο Ιωαννίδης-) δεν κάνει να τον ψηφίσετε για δήμαρχο γιατί είναι κομματικός του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αριστερός. Πρόκειται για την ποιο "επικοινωνιακή" κίνηση της προεκλογικής εκστρατείας για τον κ. Μαλούτα. Δεν είμαι σίγουρος εάν μέχρι την Κυριακή θα χαρακτηρίσει με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών  τον αντίπαλο του και «ως άπατρι»,  όπως έκανε η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος στην βουλή.  

Να υπενθυμίσουμε κάτι που είναι γνωστό. Ο "ακομμάτιστος" κ. Μαλούτας αρχικά πήρε το "δακτυλίδι "στην καρέκλα του δημάρχου από το μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλο. Ο "ακομμάτιστος" Μαλούτας, την πρώτη περίοδο 2009-10 δεν έδωσε φωτογραφίες στην δημοσιότητα όταν συναντήθηκε για να λύσει θέματα του δήμου με την Κοζανίτισα υπουργό  Άννα Διαμαντοπούλου ούτε με άλλους κομματικούς φίλους του από το Πασοκ που κατείχαν υπουργικές καρέκλες.  Δεν χρειάστηκε να φωτογραφηθεί μαζί με Κουκουλόπουλο στο υπουργικό τραπέζι των συσκέψεων  την περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και κατά την δεύτερη την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Γιατί  όταν θες να απογαλακτιστείς από τον Πάρι στα μάτια της κοινής γνώμης δεν μπορείς να δίνεις στην δημοσιότητα φωτογραφικά ενσταντανέ μαζί του. Ο Λάζαρος Μαλούτας με την ιδιότητα του δημάρχου Κοζάνης, υποδέχθηκε θερμά δύο φορές τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στην Κοζάνη. Την πρώτη φορά το 2010 στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στα Κοίλα Κοζάνης όταν ήρθε να ενισχύσει την "ακομμάτιστη" υποψηφιότητα του Παπαϊορδανίδη στην Περιφέρεια και το 2011 όταν ήρθε με υπουργούς και στελέχη της ΔΕΗ να ανακοινώσει το μεγάλο φωτοβολταικό πάρκο στην Κοζάνη. Ο πολιτικός πολιτισμός του κ. Μαλούτα  επιτρέπει στον ίδιο θεσμικές συμπεριφορές με πρωθυπουργούς και υπουργούς του κομματός του κατά την στην άσκηση των καθηκόντων αλλά  επουδενί στον αντιπαλό του. 

Ο Μαλούτας  εκτός από την κατηγορία ότι ο Ιωαννίδης είναι "κομματικός του ΣΥΡΙΖΑ", ανάσυρε από την παρελθούσα πολιτική μνήμη την έκφραση «έργα μακέτες» που είναι βαθιά χαραγμένη στα αυτιά των ηλικιωμένων δεξιών,  από τις μνημειώδης συγκρούσεις του Θόδωρου Ρουσόπουλου (ΝΔ) με τον Κώστα Λαλιώτη (ΠΑΣΟΚ), για τα έργα στην Αττική οδό, το αεροδρόμιο και την Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

Ο Μαλούτας χαρακτηρίζει ως  μακέτα το έργο  ανάπλασης του ΟΣΕ Κοζάνης. Αλήθεια, όταν το έργο της βιβλιοθήκης που ξεκίνησε ως αρχική ιδέα το 2003 επι Κουκουλόπουλου για να ολοκληρωθεί μόλις  το 2017, το έργο ανάπλασης του ΟΣΕ -άσχετα εάν διαφωνεί η συμφωνεί κανείς μαζί του- πόσο χρόνο χρειάζεται για να υλοποιηθεί;

Ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης είναι μέλος και στέλεχος της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης και των Οικολόγων Πρασίνων, ενώ ο κ Λάζαρος  Μαλούτας μέλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια ΚΙΝΑΛ.

Ακόμη και εάν οι πολίτες μπορεί να αδιαφορούν για τις λεπτομέρειες  οι δημοσιογράφοι χρειάζεται  να εστιάζουν υπενθυμίζουν στην κοινή γνώμη έστω και δύο ημέρες πριν από τις εκλογές.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 08:45