Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 10:40

Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Κυριάκος Ιωαννίδης απο τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Χωρίς πλειοψηφία ο συνδυασμός "Ανατροπής"στο περιφερειακό συμβούλιο

του Σπύρου Κουταβα

Η ανεξαρτητοποίηση του περιφερειακού συμβούλου Κυριάκου Ιωαννίδη που βρίσκεται από χθες το πρωί στα χέρια του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Φώτη Κεχαγιά,

σηματοδοτεί την απώλεια της πλειοψηφίας του συνδυασμού του Θόδωρου Καρυπίδη στο περιφερειακό συμβούλιο.  

Η ανεξαρτητοποίηση του κ Ιωαννίδη είναι η έκτη κατά σειρά ανεξαρτητοποιήσεων που έχουν προηγηθεί  και σηματοδοτεί την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του συνδυασμού του Περιφερειάρχη. Ο κ. Καρυπίδης διαθέτει μόνο τους 20 απο τους 41 συμβούλους στο περιφερειακό συμβούλιο. Έχουν προηγηθεί οι ανεξαρτητοποιήσεις του Σταύρου Καμπουρίδη από την ΠΕ Κοζάνης , της Ελισάβετ  Παναγιωτίδου από την ΠΕ Φλώρινας, του Γρηγόρη Γιαννόπουλου και  Κώστα Καναβού από την ΠΕ Γρεβενών  του Γιώργου Χριστοφορίδη από την ΠΕ Κοζάνης. Να αναφέρουμε επίσης ότι το 2016 είχε προηγηθεί η παραίτηση από τον συνδυασμό και η παράδοση της έδρας  που κατείχε στο περιφερειακό συμβούλιο του γιατρού Θεοδουλίδη Νεοκλή από την Εορδαία.

Στο λίγες συνεδριάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου που απομένουν μένει να δούμε εάν θα υπάρξει ζήτημα που οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι δεν θα δώσουν την ψήφο τους σε προτάσεις της περιφερειακής αρχής. Η εκτίμηση  που υπάρχει είναι ότι δεν θα δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό θέμα, εξάλλου οι περισσότερες των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου λαμβάνονται ομόφωνα η με μεγάλη πλειοψηφία.

Οι σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν (Γιαννόπουλος, Καμπουρίδης, Ιωαννίδης ) προέρχονται από το χώρο λαϊκής δεξιάς, (Καναβός Χριστοφορίδης)  από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και η Παναγιωτίδου ήταν μέλος της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας όταν διαγράφτηκε γιατί κατέβηκε υποψήφια με τον Καρυπίδη. Όλοι οι παραπάνω άσκησαν διοίκηση έγιναν αντιπεριφερειάρχης με αποζημιώσεις που προβλέπει ο νόμος, πυκνά ταξίδια στην Ευρώπη και την Ελλάδα στο πλαίσιο πάντα των καθηκόντων τους, σε ορισμένους έγιναν ποικίλες μικροεξυπηρετήσεις  στα πλαίσια της διαχείρισης εξουσίας και τα «έσπασαν» με τον περιφερειάρχη για ζητήματα και μόνο νομής εξουσίας και όχι πολιτικών αρχών όπως ορισμένοι από αυτούς προφασίζονται. Αποτελεί εξαίρεση ο Καμπουρίδης που ήταν από τους πρώτους και πολύ νωρίς που ανεξαρτητοποιήθηκαν.  

Το έργο που άφησαν πίσω τους οι περισσότεροι εξ αυτών είναι μόνο το εξοδολόγιο που ενέκρινε κάθε φορά η Οικονομική επιτροπή για να κάνουν το κομμάτι τους, δηλαδή, τίποτα. Όσοι παρακολουθήσαμε από κοντά τις εξελίξεις της σύστασης του συνδυασμού του Καρυπίδη το 2014, δεν εκπλήσσει τώρα η στάση των παραπάνω που πηδούν σαν τα "ποντίκια" έξω από τα καράβι για να βρουν αλλού καταφύγιο. Αλλά αυτό, ας είναι ένα στοιχείο που θα αξιολογήσουν όσοι τους ανοίξουν την θύρα να είναι εκ νέου υποψήφιοι στην Περιφέρεια.  

Ο πολιτικός αμοραλισμός δεν είναι καινούργιο στοιχείο στην πολιτική, υπήρχε και θα υπάρχει εις το μέλλον, αρκεί να μπορούν να τον αναγνωρίζουν στα πρόσωπα των υποψηφίων οι ψηφοφόροι.

Πληροφορίες θέλουν δυσαρεστημένο και τον κ. Θόδωρο Θεοδώρου από τα Γρεβενά, μένει να δούμε εάν και αυτός θα επιλέξει το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 12:16