Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 17:13

Το κορυφαίο Model X της TESLA έμεινε από μπαταρία έξω από την Κοζάνη!!

To τελευταίο δημιούργημα της αυτοκινητοβιομηχανίας TESLA η κορυφαία έκδοση Tesla Model X που «ακούει» στο όνομα P100D και κοστίζει 122.600 δολάρια, έμεινε από ηλεκτρική ενέργεια στην Εγνατία οδό έξω από την Κοζάνη.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μεταφέρθηκε με όχημα της οδικής βοήθειας στην κατοικία του μηχανικού Θανάση Τουρτούρα που είναι γνωστός για την αγάπη του για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να φορτίσει τις μπαταρίες του. Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Θανάσης Τουρτούρας οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου είναι ένα ζευγάρι  Νορβηγών με το παιδί τους  που κατευθύνονται οδικώς στην Tουρκία και στην συνέχεια στο Ιράν από όπου κατάγεται ο οδηγός του model x. Μάλιστα το αυτοκίνητο είναι ολοκαίνουργιο αγοράσθηκε πριν από μια  εβδομάδα και  οι ιδιοκτήτες όπως αποκάλυψαν δεν είχαν προηγούμενη οδηγική εμπειρία σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ανέφεραν οτι  ενθουσιάστηκαν από την Εγνατία οδό και  ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να καταναλώσουν τα αποθέματα της μπαταρίας πολύ νωρίτερα απ’οτι υπολόγιζαν.  Το ζευγάρι των Νορβηγών με το παιδί τους ήδη ξεναγείται στην Κοζάνη ενώ το αυτοκίνητο θα χρειαστεί να φορτίσει τις μπαταρίες του για αρκετές ώρες προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Όπως επισημαίνει ο κ Τουρτούρας στην Κοζάνη από προηγούμενο πρόγραμμα που ανάπτυξε ο δήμος σε συνεργασία με την ΔΕΗ για την λειτουργία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, υπάρχουν πέντε σημεία φόρτισης στην πόλη που θα μπορούσαν μέσω της πιστωτικής κάρτας να χρησιμοποιούνται ως σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Είναι η δεύτερη φορά που ξεμένει ηλεκτρικό αυτοκίνητο έξω από την Κοζάνη εξαιτίας ανυπαρξίας σταθμού ηλεκτρικής φόρτισης.

Το Tesla Model X είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, την 75D, την 90D και την P100D. Η πρώτη έκδοση ξεκινά με τιμή από 72.600 δολάρια και καταλήγει στην κορυφαία έκδοσή του στα 122.000 δολάρια. Έχει αυτονομία 400 χιλιόμετρα, μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6 δευτερόλεπτα και έως 2,9 δευτερόλεπτα στην κορυφαία έκδοση ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 208 χλμ./ώρα  και 248 χλμ/ώρα στην κορυφαία έκδοση

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 18:33