Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 06 Μαϊος 2018 12:56

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης στην Ευρώπη και ο δήμαρχος Κοζάνης

Στην εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον της Προοδευτικής Παράταξης στην Ελλάδα και την Ευρώπη» πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 6 Μαΐου στις 19:00 στο Polis ART Cafe, στην Αθήνα

την οποία οργανώνει ο πρώην υπουργός και μέλος της ΚΕ του ΚΙΝ.ΑΛ., Γιάννης Ραγκούσης θα μιλήσουν προσωπικότητες με σταθερό Ευρωπαϊκό προσανατολισμό όπως ο καθηγητής του LSE Νίκος Μουζέλης, ο καθηγητής ιστορίας Νικος Μαραντζίδης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλης και o καθηγητής Γεράσιμος Μόσχονας. Ενώ θα κάνουν παρεμβάσεις ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λ. Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Λάρισας Α. Καλογιάννης και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γ. Καπλάνης.

Η κατάσταση στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι ρευστή και υπάρχει ένας ζωηρός διάλογος εντός και εκτός των τειχών της για την κατεύθυνση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη δηλαδή, που θα πρέπει να στραφεί ο προσανατολισμός της.

Σε αυτήν  την συγκυρία που ο καθένας προσπαθεί να πιάσει τον σφυγμό του μέλλοντος γίνεται η εκδήλωση όπου θα παραβρεθεί και θα παρέμβει ο δήμαρχος Κοζάνης.

Οι Αθηναίοι δεν το γνωρίζουν αλλά για όσους προέρχονται από το δικό μας «άστυ», να θυμίσω ότι ο κ. Ιωαννίδης θα μιλήσει για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όταν στο κρίσιμο δημοψήφισμα  της 5ης Ιουλίου 2015 που η Ελλάδα βρέθηκε με το ενάμιση πόδι έξω από το Ευρώ, για λόγους πολιτικούς κόστους η πολιτικής δειλίας όχι μόνο δεν εξεφράσθηκε δημόσια, αλλά φρόντισε με δήλωση του το πρωί της ψηφοφορίας να διαβεβαιώσει το εκλογικό σώμα ότι δεν έχει μιλήσει υπέρ του ναι η του όχι και όσα λέγονται δεν είναι αληθή. (γράψαμε τότε στο vetonews για τις δηλώσεις του πρίν και κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος)

Ο δήμαρχος που τρέχει στις Ελβετικές και Ιταλικές Άλπεις σε συνέδρια και συναντήσεις των Οικολόγων πρασίνων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με θέμα την «εξέλιξη της Ευρώπης»! δυστυχώς για τον ίδιο και τους συνοδοιπόρους του στην κρίσιμη στιγμή που διακυβευόταν ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας κρύφτηκε. Προφανώς για να μην δυσαρεστήσει την τότε τοπική "παράγκα" του ΣΥΡΙΖΑ η τους βουλευτές που τον συνόδευαν στις  συναντήσεις του στα υπουργεία.

 Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και το βάθεμα της Ευρώπης, δηλαδή της ακόμη μεγαλύτερης Ευρώπης, είναι μια μεγάλη πολιτική ιδέα που την έχουν ενστερνιστεί όλα τα κεντροδεξιά, τα φιλελεύθερα και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη και είτε την πιστεύεις η την υπερασπίζεσαι δημόσια λαμβάνοντας πρωτοβουλίες χωρίς υποδιαστολές η την πολεμάς πολιτικά και με συστηματικό τρόπο. Ο δήμαρχος Κοζάνης συγκαταλέγεται στους υπερασπιστές της,  αλλά ελπίζουμε οτι μετά το συμβάν που περιγράψαμε παραπάνω, και ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει, να τον έχει καταστήσει περισσότερο έτοιμο να υπερασπιστεί τις ίδιες του τις απόψεις, γιατί το κρυφτούλι αφορά όσους δεν πιστεύουν στα παραπάνω.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 08:09