Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 11:01

Το "ξανασκέφτηκε" ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης και δεν άσκησε μήνυση στον Γιώργο Μητλιάγκα

H πολιτική ηγεσία της ΔΕΥΑ του δήμου Κοζάνης τελικά δεν προχώρησε σε μήνυση κατά του δημότη και μέλους της Κίνησης Κοζάνη «Τόπος να ζεις»  Γιώργου Μητλιάγκα, όταν ο τελευταίος με επιστολή του στα ΜΜΕ έθετε προβληματισμούς

και επισημάνσεις με αριθμούς και στοιχεία  για την οικονομική διαχείριση της λυματολάσπης στον Βιολογικό καθαρισμό της ΔΕΥΑ.

Γράψαμε τότε με δύο συνεχή δημοσιεύματα – γιατί αυτό ανήκει σε ένα από τα πολλά καθήκοντα του τύπου, να αποκαλύπτει βλαπτικές πρακτικές της εξουσίας- ότι ο τρόπος που η δημοτική επιχείρηση του δήμου Κοζάνης διαχειρίστηκε το θέμα φανέρωνε «έναν πρώιμο καθεστωτισμό…  που έχει όλα τα στοιχεία αυταρχικής συμπεριφοράς,  ακραίου ηγεμονισμού, του εκφοβισμού των δραστήριων και ανήσυχων πολιτών που τολμούν να σχολιάζουν η να κρίνουν δημόσια τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής».

Τελικά ο κ. Ιωαννίδης και η δημαρχιακή του παρέα το ξανασκέφτηκαν, κατάλαβαν ότι θα ρεζιλευτούν ενώπιον κάθε συνετού και ενεργού πολίτη που ασκεί κριτική στην τοπική διοίκηση, ενώ διαπίστωσαν ότι η πράξη τους θα τους έφερνε αντιμέτωπους μ’ένα σημαντικό μέρος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά που ο δήμος Κοζάνης επιδεικνύει αυταρχικές, εκφοβιστικές και εκδiκητικές μεθόδους. Είναι ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που επί κυβέρνησης Συριζα ΑΝΕΛ, με εισήγηση στελέχους του Σύριζα αλλά και του δήμου (Μανώλης Κουτσοσίμος) απέλυσε εργαζομένη από τα προγράμματα της  Κοινωφελούς εργασίας. Η τιμωριτική και εκδικητική πρακτική του συγκεκριμένου «αγωνιστή»  στηλιτεύτηκε τότε από πολλούς αλλά δυστυχώς για την εργαζόμενη δεν ανακλήθηκε.

Η απόφαση λοιπόν του δημάρχου να μην ασκήσει μήνυση στον συνδιεκδικητή της προεδρίας της Κίνησης και δημότη της πόλης Γιώργο Μητλιάγκα είναι ορθή. Το "δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας και θα μοιράζουμε μηνύσεις σε όποιον μας ασκεί κριτική", δεν είναι τρόπος άσκησης διαχείρισης εξουσίας, ας μην το λησμονεί αυτό  ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Ιωαννίδης και οι συν αυτώ, που κατέχουν δημόσια αξιώματα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 16:32