Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 07:58

Έπιασαν δουλειά οι Ελεγκτές στην ΠΕ Γρεβενών Ξεσκονίζουν έξι συμβάσεις μελετών με Αν.Γρε και έξι εικονικά έργα της περιόδου 2007- 2010

Ξεκίνησε χθες η  διενέργεια έκτακτου ελέγχου στη διαχείριση των Οικονομικών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών (ήδη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών) για το χρονικό διάστημα 2007-2010 από τους ελεγκτές που ορίστηκαν με απόφαση

της Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η Ελεγκτική αρχή του κράτους αναφέρει στην απόφαση της ότι η "διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου γίνεται για «το χρονικό διάστημα 2007-2010, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες σχετικά με την ανάθεση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών έξι έργων στην εργολήπτρια επιχείρηση ΣΚΟΔΡΑΣ και ΣΙΑ Ο.Ε. καθώς και στην εκπόνηση  έξι μελετών για λογαριασμό της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών».

Οι περιπτώσεις που ερευνώνται από τους Οικονομικούς ελεγκτές, ήδη έχουν πάρει το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης, ενώ έχουν ασκηθεί διώξεις και περιοριστικά μέτρα σε πολιτικά πρόσωπα όπως ο πρώην βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Τιμολέοντας Κοψαχείλης ο Νομάρχης και μετέπειτα δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η απόφαση της ανώτατης ελεγκτικής αρχής του κράτους προήλθε  μετά τις καταγγελίες και αναφορές  του περιφερειακού συμβούλου της Π.Ε Γρεβενών και σήμερα αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Δασκαλόπουλου.

Οι υπάλληλοι που πραγματοποιούν τον έλεγχο ξεκίνησαν την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου συλλέγοντας φακέλους και στοιχεία από την έδρα της περιφέρειας και τις υπόλοιπες ημέρες θα βρίσκονται στα Γρεβενά. Πρόκειται για υψηλόβαθμους υπαλλήλους που υπηρετούν σε επιτρόπους του ελεγκτικού συνεδρίου σε νομούς της κεντροδυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την απόφαση οι πέντε ελεγκτές θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον έλεγχο και να  παραδώσουν το πόρισμα στην αρμόδια αρχή μέσα σε έξι εργάσιμες ημέρες.

Την υπόθεση με τις πολιτικές της διαστάσεις και την εμπλοκή υψηλόβαθμων πολιτικών προσώπων όπως του πρώην βουλευτή Τιμολέοντα Κοψαχείλη, του πρώην νομάρχη Δημοσθένη Κουπτσίδη αποκάλυψε με εκτενές δημοσίευμα του, το vetonews.gr.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 08:13