Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 13:53

Γρεβενά: με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπεται ο πρώην νομάρχης Δημοσθένης Κουπτσίδης για τα έξι εικονικά έργα

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

Την παραπομπή ενός πρώην Νομάρχη και Δημάρχου Γρεβενών και ενός επιχειρηματία από την ίδια περιοχή αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Εφετών Δυτικής Μακεδονίας

στην υπόθεση με τις  αναθέσεις εικονικών έργων ύψους 41.000  χιλιάδων. 

Με το υπ' αριθμόν 114 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας  παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας ο πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης για τις απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008 που σύμφωνα με το βούλευμα είχε ως αποτέλεσμα το δημόσιο να ζημιωθεί έως 41.000 € καθώς και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Σκόρδας που την ίδια περίοδο προσκόμιζε στην νομαρχιακή αρχή παραστατικά για έργα που του ανέθετε ο πρώην νομάρχης που όμως μετά τον έλεγχο που διενήργησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ φαίνεται ότι δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.  Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία της απιστίας έξι υπάλληλοι της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Γρεβενών. Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να παραμείνουν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα τόσο στον Δημοσθένη Κουπτσίδη όσο και στον Δημήτρη Σκόδρα.

Για την περίπτωση των παραπάνω έξι εικονικών έργων έχει αποφασιστεί τον Απρίλιο του 2017 από το Ελεγκτικό συνέδριο η «διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στο βιβλία της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών (ήδη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών) για το χρονικό διάστημα 2007-2010. Έχουν ορισθεί οι υπάλληλοι που θα πραγματοποιήσουν τον έλεγχο με τους απαραίτητους  καταλογισμούς ποσών στους υπεύθυνους όπου διαπιστώσουν ότι υπάρχει απώλεια του δημοσίου.

Στο Δημοσθένη Κουπτσίδη που  από το 2006 έως το 2014 ήταν εκλεγμένος Νομάρχης και στην συνέχεια δήμαρχος με την ΝΔ στα Γρεβενά, και σήμερα είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Γρεβενών, έχει ασκηθεί  ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και για μια άλλη την υπόθεση του έργου «Μελέτη- Κατασκευή Βιομηχανική επιχειρηματική περιοχή ΒΕΠΕ Γρεβενών» ύψους 800.000 €,  που υποτίθεται έκανε η Αναπτυξιακή Γρεβενών, πληρώθηκε από την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση αλλά ο φάκελος της μελέτης δεν υπάρχει πουθενά.  Για την παραπάνω υπόθεση έχουν ασκηθεί διώξεις στον πρώην βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη αλλά και σε υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς υπαλλήλους.

με πληροφορίες απο ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 14:10