Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 08:22

Στιγμές "μικροψυχίας" του κ. Δημάρχου Κοζάνης

Ο δήμαρχος Κοζάνης στην ανακοίνωση που έδωσε στα ΜΜΕ -με αφορμή την ολοκλήρωση των τριήμερων εργασιών του Φόρουμ ιδεών -διαγράφεται η αγωνία του  στο να επικοινωνήσει με τους πολίτες ότι "συμμετείχα και γώ σ'αυτό το στολίδι που

λέγεται Νέο κτίριο βιβλιοθήκης". Μιλά πολύ για τον εαυτό του και το τι έφερε εις πέρας σχετικά με την βιβλιοθήκη στα 2,7 χρόνια που είναι στο δήμο-κάτι που δεν έχει αμφισβητεί κανείς- δίχως όμως να κάνει ουδεμία αναφορά  στους δύο προκατόχους του που ξεκίνησαν το μακρινό 2003 με την αγορά του οικοπέδου, τις μελέτες,  την ένταξή του στην συνέχεια σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, στην δημοπράτηση, την κατασκευή της βιβλιοθήκης και στην θέση που είμαστε σήμερα. Είναι γνωστό σε όσους ασκούν πολιτική διοίκηση στο κράτος, ότι μια απλή κατασκευή χρειάζεται από την αρχική ιδέα έως την ωρίμανσή της την ένταξη της σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και την μετουσίωση σε πράξη τουλάχιστον  δέκα χρόνια.

Βέβαια το πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσωπικό της περιοχής μας εκτός ορισμένων εξαιρέσεων, διακρίνεται για την μικροψυχία, την έλλειψη αυτοπεποίθησης την τάση για τον εκμηδενισμό της προσφοράς του αντιπάλου και φυσικά την έντονη ανασφάλεια. Ο κ. δήμαρχος με την μέχρι τώρα μικρή  διαδρομή του στα κοινά, δυστυχώς βρίσκεται στον κανόνα. Βέβαια το στοιχείο της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης-κάτι που υπάρχει ανάμεσα στον Ιωαννίδη και την αντιπολίτευση Μαλούτα-  δεν μπορεί τυφλώνει, ούτε να παραποιεί την πραγματικότητα. Στο κράτος υπάρχει συνέχεια, αυτό είναι το παιχνίδι της δημοκρατίας όσο και εάν αρέσει η δεν αρέσει σε ορισμένους.

Ο ίδιος παρέλειψε να αναφέρει ότι στα προεκλογικά του φυλλάδια χαρακτήριζε το έργο "ως φαραωνικό" ενώ στις συζητήσεις και στο δημόσιο λόγο τα μέλη και οι πρωταγωνιστές της Κίνησης άφηναν αιχμές και υπονοούμενα για τα χιλιάδες κυβικά μπετόν του έργου συνδέοντας τα με τα αυτοδιοικητικά στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Επισημαίνουμε όλα τα παραπάνω γιατί αυτή είναι η δουλειά των δημοσιογράφων να θυμίζουν τα «έργα» και τα λόγια του «αέρα»  των ανθρώπων της πολιτικής που θα ήθελαν να ξεχάσουν.

Η αναδρομή στο παρελθόν πολλές φορές μπορεί να είναι χρήσιμη. Θα θυμίσω ότι παρ’όλα τα έντονα πάθη της εποχής ανάμεσα στην κυβέρνηση Καραμανλή και τους προκατόχους τους από την κυβέρνηση του «αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη» (έτσι τον ανέφεραν στο δημόσιο λόγο τους οι της ΝΔ), ο Σαρακατσάνος Γιώργος Σουφλιάς ως Νο2 της κυβέρνησης όταν ήρθε προς τα μέσα του 2005 στο Πολύμυλο Κοζάνης για να εγκαινιάσει τις σήραγγες, κρατούσε σχεδόν αγκαζέ την Βάσω Παπανδρέου, μαζί έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το έργο κατασκευάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ασχέτως εάν η παρούσα κυβέρνηση είχε την δική της έστω μικρότερη συμμετοχή στην ολοκλήρωση του έργου.  

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 20:02