Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 17:09

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ - Απάντηση στόν Υποτομεάρχη της ΔΕΗ Χ. Παπαδόπουλο

alt

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κύριε Παπαδόπουλε
Πρέπει να σας υπενθυμίσω πως δεν είμαι... αθλητής της σκυταλοδρομίας, αλλά δημοσιογράφος που ασκεί αυτό το επάγγελμα επί σειρά ετών, με κύριο και αποκλειστικό στόχο την έγκυρη ενημέρωση. Ως εκ τούτου δεν λαμβάνω τη σκυτάλη από κανέναν και πολύ περισσότερο δεν λειτουργώ με βάση τις συμπάθειες μου... 
Από θέση αρχής σέβομαι το επάγγελμα του καθενός. Επίσης, υπερασπίζομαι την αρχή της πολυφωνίας και της ελεύθερης έκφρασης.
Όμως οι δυο παραπάνω αρχές  δε λένε πουθενά πως η δική μας φωνή είναι "ακηδεμόνευτη" και "υπεράνω πάσης υποψίας" ενώ οι φωνές των άλλων που δεν συμφωνούν με τα όσα λέμε κατά καιρούς, είναι "υποβολιμαίες", "εξυπηρετούν συμφέροντα", ή "εκφράζουν΄ό,τι εκφράζουν λόγω...

συμπάθειας σε ορισμένα πρόσωπα". 

Όποιος επιλέγει να έχει δημόσιο λογο, είτε γιατί είναι δημοσιογράφος (δηλ πληρώνεται και ζει από την δουλειά του), είτε γιατί θέλει να “παραστήσει” τον δημοσιογράφο (χωρίς όμως να πληρώνεται για την εργασία του, εκτός και εάν πρόκειται για πρακτικά άσκούμενο), είτε γιατί είναι υψηλόβαθμο στέλεχος δημόσιας επιχείρησης, οφείλει να γνωρίζει τουλάχιστον, ότι και “οι κρίνοντες” κρίνονται.

Ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, φοράω ανελλιπώς το ''σακάκι'' της δουλειάς μου και δεν το αλλάζω ανάλογα με τις περιστάσεις και τις δυσκολίες που απορρέουν από την άσκηση του επαγγέλματος μου.

Ως υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, είναι δικό σας θέμα να αναλαμβάνεται την ευθύνη των όσων εκφράζετε κάθε φορά με τον δημόσιο λόγο σας.
Τα στελέχη της ΔΕΗ που ασχολήθηκαν με την υπόθεση της Μαυροπηγής εκτός των άλλων μιλούν για καθαρό οικονομικό εκβιασμό από την θιγόμενη πλευρά. Ως υποτομεάρχης επί των οικονομικών θα γνωρίζατε βέβαια ότι, μόλις τον Σεπτέμβριο ο δικηγόρος του θιγόμενου πολίτη που καθόταν δίπλα σας στο στούντιο του Flash TV είχε ζητήσει από την υπηρεσία της ΔΕΗ 1,5 εκ € προκειμένου να κλείσει η υπόθεση.
Μιλάμε για ένα αγροτεμάχιο 20 στρεμμάτων που το δικαστήριο την προηγουμένη φορά επιδίκασε αποζημίωση 208.000 €. Δεν σας άκουσα να μιλάτε  για την ταμπακιέρα. Μάλιστα, προτρέπατε την ΔΕΗ «να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα γιατί τα χρήματα που δαπανά για την στήριξη του οικοπέδου είναι πολλά και το κόστος από την καθυστέρηση ανάπτυξης του ορυχείου είναι πολύ μεγάλο».

Δηλαδή κ. Παπαδόπουλε, η ΔΕΗ να υποκύψει στον εκβιασμό και να δώσει 1εκ €, 1,5 η 2 εκ € στον πελάτη του Κ. Σπόνδη ή να ακολουθήσει την δικαστική οδό, με το όποιο οικονομικό τίμημα για την ίδια, πράγμα που έπραξε;
Ως υποτομεάρχης στην οικονομική υπηρεσία της ΔΕΗ θα βάζατε την υπογραφή έγκρισης σε μια τέτοια εκβιαστική δαπάνη; Μήπως υπάρχει εγγράφως , η παραπάνω πρότασή σας στην υπηρεσία για το θέμα;

Κύριε Παπαδόπουλε, η τηλεόραση του FLASH δεν χρειάζεται ''αυτόκλητους'' υπερασπιστές. Την υπερασπιζόμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του σταθμού καί την στηρίζουμε με το έργο μας και την καθημερινή μας δουλειά, από την πρώτη κιόλας ημέρα, όταν ήρθε στα χέρια της νέας διεύθυνσης.

Τέλος, σε ότι αφορά τη φρασεολογία που χρησιμοποίησα στο σημείωμα μου «μεγάλε κόλλα δύο» και που σας αφορούσε, επιτρέψτε μου, αν αυτό σας είναι εύκολο, να διατηρήσω το προσωπικό μου στυλ γραφής, κάτι το οποίο εσείς θα έπρεπε να είστε ο πρώτος που θα το υπερασπιζόταν, ως υπέρμαχος της ελεύθερης έκφρασης απόψεων και ιδεών.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011 16:28