Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 00:28

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ - ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ

altΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η κωμωδία μπορεί να έχει στοιχεία ενημέρωσης το ξέρουμε άλλωστε από τα ασπρόμαυρα φιλμ του ελληνικού σινεμά. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται κωμωδία το έργο δεν μπορεί να παιχτεί ούτε σε συνοικιακή αίθουσα. Μιλώ για την ''παράσταση'' που παίχτηκε στα τηλεπαράθυρα του FLASH με πρωταγωνιστές τον κ. Μήτρου ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου στην Μαυροπηγή, τον δικηγόρο του Κ. Σπόνδη, τον υποτομεάρχη της ΔΕΗ Χ. Παπαδόπουλο και τον παρουσιαστή του δελτίου Θ. Καρυπίδη.
Τα γεγονότα
Σήμερα γίνεται το δικαστήριο και εκδικάζεται η υπόθεση της απαλλοτρίωσης του αγροτεμαχίου 20 στρεμμάτων στην Μαυροπηγη, προκειμένου η ΔΕΗ να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διάνοιξης του ορυχείου. Η προηγούμενη απαλλοτρίωση είχε επιδικάσει ως αποζημίωση..

208.000 € και η οποία ακυρώθηκε γιατί η γραφειοκρατία της επιχείρησης δεν φρόντισε έγκαιρα να καταθέσει τα χρήματα. Όλα τα γύρω αγροτεμάχια έχουν απαλλοτριωθεί εδώ και 2,5 χρόνια και οι δικαιούχοι έχουν πάρει την αποζημίωση τους.

Στο διάστημα που μεσολάβησε η ΔΕΗ προχωρούσε στην διάνοιξη του ορυχείου περιμένοντας τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης. Το οικόπεδο του κ. Μήτρου εμπόδιζε τις εργασίες. Σε συνεννόηση των υπεύθυνων της επιχείρησης με τον δικηγόρο Κ. Σπόνδη έγινε προσπάθεια να βρεθεί λύση προκειμένου να μην σταματήσουν οι εργασίες του ορυχείου. Ο δικηγόρος Κ. Σπόνδης – αδελφός της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Σπόνδη, αντιπεριφερειαρχη με το ψηφοδέλτιο Παπαϊορδανιδη και δικηγόρου στο επάγγελμα, τα γραφεία τους συστεγάζονται στο ιδιο διαμέρισμα στην Πτολεμαϊδα – ζήτησε αρχικά από την ΔΕΗ ως συμβιβασμό το ποσό των 2 εκ €!.

Το θέμα απασχόλησε την προεκλογική εκστρατεία
 Το Σεπτέμβριο, λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικες εκλογές έγινε νέα συνάντηση όπου ο δικηγόρος έθεσε ως τελική τιμή το 1,5 εκ € προκειμένου να τελειώσει η υπόθεση. Η ΔΕΗ αρνήθηκε τον συμβιβασμό θεωρώντας ότι πρόκειται για υπόθεση ωμού εκβιασμού. Τα παραπάνω είναι ευρέως γνωστά και απασχόλησαν την τοπική κοινωνία. Ακόμη και στην διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής εκστρατείας σε τηλεοπτική εκπομπή στο flash ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Παπαιορδανίδης, ερωτήθη από τον γράφοντα, εάν θα εμπιστευόταν την υπόθεση ενδεχόμενης διαπραγμάτευσης με την ΔΕΗ – στην περίπτωση που εκλεγόταν - στην αντιπεριφερειαρχη Β.Σπόνδη.  Ο Γ. Παπαϊορδανιδης δήλωσε ότι θα την εξαιρούσε από την υπόθεση. Μόλις χθες στο θέμα τοποθετήθηκε μιλώντας στο veto91fm ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Γ. Βλατής ο οποίος χαρακτήρισε τη υπόθεση «του ιδιοκτήτη του τεμαχίου και δικηγόρων που εμπλέκονται ως κανονικό εκβιασμό».

Η παράσταση
Αυτά τα γνωρίζει όλη η τοπική κοινωνία αλλά φαίνεται να τα αγνοούν – ίσως καλά κάνουν- τόσο οι παθόντες (ιδιοκτήτης, δικηγόρος) όσο και το στέλεχος υποτομεάρχης της ΔΕΗ Χ. Παπαδόπουλος. Μάλιστα ο τελευταίος - πριν από μερικούς μήνες είχε την ίδια βαθμίδα με την σημερινή διευθύντρια του ΛΚΔΜ Ο. Κουρίδου – αναρωτιόταν, γιατί η ΔΕΗ προτιμά να δαπανά χρήματα για να μην πάθει ζημιά το αγροτεμάχιο του Μήτρου και δεν έρχεται σέναν συμβιβασμό αποζημιώνοντας τον δικαιούχο; Δεν γνωρίζω εάν στο τέλος της παράστασης ο Κ. Σπόνδης του έδωσε το χέρι λέγοντας «μεγάλε κόλλα δύο» αλλά καταλαβαίνω ότι, όταν υπάρχουν τέτοια στελέχη στις ΔΕΚΟ είναι λογικό να αναρωτιέται ο Γ.Παπανδρέου που πήγαν τα λεφτά. Η ΔΕΗ, είναι γνωστό σε όλους, δεν αρνείται την αποζημίωση απλά δεν θέλει να υποκύψει σ’έναν εξόφθαλμο οικονομικό εκβιασμό. Πολύ περισσότερο δέ, κανένα από τα στελέχη των ορυχείων –συνάδελφοι του Χ. Παπαδόπουλου - δεν επιθυμεί να βάλει την υπογραφή του σ’έναν τέτοιο οικονομικό σκάνδαλο . Για όσους γνωρίζουν την γεωγραφία της περιοχής προξένησε γέλωτα η αναφορά του Κ. Σπόνδη ότι η αξία του αγροτεμαχίου είναι πέραν του ποσού των 200.000 €. Παρ’ότι ερωτήθη διακριτικά από τον Θ. Καρυπίδη αρνήθηκε να προσδιορίσει σε κοινή θέα, την πραγματική απαίτηση για λογαριασμό του πελάτη του.

Οι ευθύνες
Καταρχήν, υπάρχει θέμα ευθυνών όσων από την γραφειοκρατία της ΔΕΗ ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Ελέγχονται για παραλείψεις που φαίνεται κοστίζουν δεκάδες εκ € στην επιχείρηση από τις καθυστερήσεις στην διάνοιξη του ορυχείου.
Υπάρχει ηθικό θέμα από την εμπλοκή της υποψήφιας βουλευτή, αντιπεριφερειάρχη και σήμερα εκλεγμένη στο Περιφερειακό συμβούλιο Β. Σπόνδη. Οφείλει η ίδια να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το πολιτικό και ηθικό μέρος της υπόθεσης. Υπάρχει πολιτικό θέμα στο τοπικό κομματικό ΠΑΣΟΚ για την εύλογη σιωπή του.
Στους διαδρόμους του δικηγορικού συλλόγου Κοζάνης λέγονται πολλά ακόμη και για την ποσοστιαία αμοιβή των δικηγόρων από την θετική έκβαση της υπόθεσης  
Για να μην ξεχνάμε η Αικατερίνη Πελέκη- Βουλγαράκη ως συμβολαιογράφος συνέταξε τα συμβόλαια των περίφημων ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011 16:32