Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 11:53

ΟΙ ''ΚΟΛΛΗΤΟΙ'' ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ - ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ"

 alt
 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
‘’Αυτό δεν είναι παράταξη περιφερειακού συμβουλίου, είναι παιδική χαρά’’ Αυτό διακινούν οι «κομμένοι» του ψηφοδελτίου του Γ. Παπαϊορδανιδη, στην περίπτωση που ο συνδυασμός τους μείνει στην αντιπολίτευση.
Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα εκλέγονται οι έξι πρώτοι υποψήφιοι από την ενότητα της Κοζάνης και είναι κατά σειρά ψήφων οι: 
ΜΕΝΤΕΣΙΔΟΥ-ΠΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ 4.604, ΚΟΥΤΣΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 4.483 ΘΕΟΔΩΡΊΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 4.322, ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3.986, ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 3.495, ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 3.352.
 

 Εάν τα πράγματα μείνουν έτσι και στο δεύτερο γύρο, τότε μείνουν οριστικά έξω από το νέο περιφερικό συμβούλιο, οι Περικλής Αλιφέρης, Αγάπιος Γαβριηλίδης, ο δημοσιογράφος Αντώνης Μαυρίδης από την Πτολεμαΐδα Δημήτρης Ζαραφίδης από την Δημοκρατική αριστερά του Κουβέλη στέλεχος της ΔΕΗ, ο Κυριάκος Σημαδόπουλος (από το στενό περιβάλλον Αθανασιάδη).

 Η γκρίνια μόλις άρχισε παρότι δε φθάσαμε ακόμη στο δεύτερο γύρο. Δε είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε για  «αδύναμη» αυτοδιοίκητική ομάδα στο περιφερικό συμβούλιο, εαν επαναλαμβάνω παραμείνει η κατάσταση ως έχει.

Κάποιοι μάλιστα, μας παροτρύνουν να δούμε την «χρυσή» εξάδα του πιθανόν νέου συμβουλίου για να εξάγουμε τα συμπεράσματα μας. Με εξαίρεση τον γνωστό συνδικαλιστή Γ. Αδαμίδη που αρκεστηκε στην 4η θέση -πίσω από τον «αοιδό» του ποντιακού πενταγράμμου Π. Θεοδωρίδη- όλοι οι υπόλοιποι ανήκουν στις προσωπικές επιλογές Γ. Παπαϊορδανίδη. Οι Κατσιαούνης και Σημανδράκος τρέφουν βαθιά φιλία από την «πληθωρική» περίοδο της προεδρίας του πρώτου στην ΑΝΚΟ. Οι Θεοδωρίδης και Μεντεσίδου -που εργάζεται στον ΟΑΕΔ-, γνωρίζονται καλά αφού έλκουν την καταγωγή τους από το Πρωτοχώρι Κοζάνης.  Ο γνωστός «αοιδός» Π. Θεοδωρίδης ανδρώθηκε επαγγελματικά στο οικογενειακό κέντρο Ακρίτας, επιχείρηση του Γ. Παπαϊορδανιδη. Η δε περίπτωση του Β. Κούτσιανου πρωτοτυπεί, εκπλήσσει θετικά αφού για δεύτερη φορά μετά τον Χ. Γελαδάρη του δήμου, θα δούμε ΑΜΕΑ να κάθεται με το αμαξιδιο του στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου.

Στο ψηφοδέλτιο του Γ. Δακή γίνεται λόγος γα μονοσταυρίες που ευνόησαν ορισμένους να βρεθούν πολύ ψηλά στη σειρά κατάταξης. Εάν δεν ανατραπεί το αποτέλεσμα στο δεύτερο γύρο οι 16 σύμβουλοι είναι οι:

ΠΛΑΚΕΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 5.734, ΣΒΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 5.458,  ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 5.331, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 5.219,ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 5.121, ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 4.626, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ Κυριακή 4.466, ΓΚΕΡΕΧΤΕΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 4.165, ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 4.015, ΤΣΟΤΣΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 3.771,  ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 3.768, ΠΑΤΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 3.553, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΥΡΙΆΚΟΣ 3.339, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 3.099,  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3.026, ΠΟΥΓΑΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ  2.985.
Οι εννέα από τους 16 συμβούλους έχουν διατελέσει αντινομάρχες, γεγονός που τους προσέδωσε αναγνωρισιμότητα και «δημιουργική» επαφή με τους ψηφοφόρους. Ενώ, ο Π. Πλακεντάς από την Εορδαία που ερχεται πρώτος στην λίστα των ψήφων, ήταν επί τέσσερα χρόνια πρόεδρος του Νομαρχιακού συμβουλίου. Τα παραπάνω στοιχεία δεν περνούν απαρατήρητα από τους νέους υποψήφιους που έδωσαν με αξιοπρέπεια την μάχη της Κυριακής αλλά έμειναν απ’εξω από το «χορό». Στους «νέους» περιφερειακούς συμβούλους περιλαμβάνονται ο σημερινός δήμαρχος Δημ. Υψηλάντη Κ. Μιχαηλιδης, ο δήμαρχος Ασκίου Β. Πάτρας καθώς και ο νεαρός Α. Πουγαρίδης που κατέλαβε την 16η  θέση,  που είναι τέκνο του γνωστού εκδότη Κ. Πουγαρίδη. 

 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 14:52