Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 11:33

ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ''ΑΓΡΙΑΓΚΙΝΑΡΑ'' - ''ΜΕΤΑΞΕΤΑΣΤΕΟΣ'' ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ''ΞΕΧΑΣΑΝ'' ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ

alt«Σε συνέχεια της συνάντησης αντιπροσωπείας της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ με πολυπληθή αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής του δήμου Βελβεντού, ο  συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο, διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά και σεβόμενος την από καιρό εκφρασμένη ισχυρή θέληση των κατοίκων του Δήμου Βελβεντού για μη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, δηλώνει ότι δεν θα συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του κανέναν υποψήφιο από το Δήμο Βελβεντού» .

''Μεταξεταστέος'' στα μαθηματικά ο Κωνσταντόπουλος
Αυτά έλεγε ο Β. Κωνσταντόπουλος στις 30 Σεπτεμβρίου με δελτίο τύπου μου μοιράστηκε στα ΜΜΕ. Τι άλλαξε έκτοτε; Τίποτα, λέει ο ίδιος και επαναλαμβάνουν μονότονα οι συνεργάτες του. ''Παραμόνο – συμπληρώνουν – το πρόβλημα με το λάθος στον υπολογισμό της ποσόστωσης που εντοπίστηκε στο Πρωτοδικείο''. Δηλαδή να παραδεχτώ ότι ο εξαίρετος μηχανικός της ΔΕΗ, με τις έως τώρα φιλοδοξίες για την επαγγελματική του εξέλιξη,  μπέρδεψε ξαφνικά την πρόσθεση με την ποσοστιαία αναλογικότητα και δεν ..
κατάφερε να λύση το γρίφο της υποχρεωτικής  εκπροσώπησης των γυναικών. Ένα από τα δύο παρακάτω μπορεί να συμβαίνει.
 
-Ο κ. Β. Κωνσταντόπουλος δεν γνωρίζει καλά την αριθμητική ανάλυση και υπολόγισε λάθος. Τούτο όμως δεν φαίνεται να είναι ρεαλιστικό γιατί τόσο το πτυχίο του πολυτεχνείου όσο και η καλή επαγγελματική του  διαδρομή δεν συνάδουν με τέτοια "παιδαριώδη" λάθη. Όμως "ποτέ μήν λές ποτέ".
- ο υποψήφιος δήμαρχος σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε σε στενούς του συνεργάτες προσπάθησε να κρατηθεί συνεπής στο "πολιτικό υποσχετικό" που έδωσε ο ίδιος στο δήμαρχο Βελβεντού και που το έθεσε πάλι ο ίδιος σε δημόσια θέα. Τούτο  κατέστει αδύνατο γιατί σε όσους προτάθηκε να υποβιβαστούν η να αυτοαποκλειστουν από το ψηφοδέλτιο, αρνήθηκαν πεισματικά, απειλώντας -όπως ο ίδιος ισχυριστηκε- την ύπαρξη του ίδιου του συνδυασμού. Πειστικό το επιχείρημα αλλά γεννούνται αρκετά ερωτηματικά.

Εάν ο επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος, που δεν έχει ακόμη εκλεγεί, σε μια κρίσιμη στιγμή δεν μπορεί να επιβάλλει δια της πειθούς την άποψη του στο συνδυασμό που ο ίδιος δημιούργησε από το μηδέν, τότε υπάρχει πρόβλημα. Τι θα συμβεί αύριο που  θα είναι δήμαρχος, πως θα αντιδράσει σε μια περισσότερο  "οργανωμένη" παρουσία  των δικών του δημοτικών συμβούλων για κάποιο θέμα; Θα πετάξει την μπάλα στην κερκίδα όπως έκανε και στην περίπτωση του Βελβεντού;
Έχω ακούσει τον Β. Κωνσταντόπουλο κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ως υποψήφιος βουλευτής να μιλά για "το κλίμα αναξιοπιστίας που διακατέχει τους πολίτες έναντι των  πολιτικών". Σωστά! Το γεγονός της "αθέτησης" μιας πολιτικής συμφωνίας «κυρίων» δεν δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι αυτά που σήμερα ευαγγελίζεται για το νέο δήμο σε μια «δύσκολη» θα γίνουν αέρας κοπανιστός; Το παραπάνω γεγονός δεν επιτείνει ακόμη περισσότερο το κλίμα αναξιοπιστίας στους πολίτες;
Την απάντηση στα παραπάνω μπορεί να δώσει μόνον ο ίδιος και φυσικά οι πολίτες που θα κρίνουν τους υποψηφίους στις 7 Νοέμβρη.  

Τους ενώνει η ''Αγριαγκινάρα''!
Φοβερό!!. Και δυο ''παλεύουν'' για τον ίδιο σκοπό. Μιλάμε για τον σημερινό Νομάρχη και υποψήφιο Περιφερειάρχη Γ. Δακή και τον βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Α. Αθανασιάδη. Μπορεί να τους χωρίζει το ιδεολογικό χάος αλλά τους ενώνει η "αγριαγκινάρα". Και η αγριαγκινάρα είναι "ιδέα". Και οι ιδέες είναι πάνω από τα συμφέροντα κάθε περίστασης. Έτσι, με μια συντονισμένη κίνηση ο μεν Δακής έστειλε επιστολή στον Ζερβό της ΔΕΗ για την συνέχιση του προγράμματος, ο δε Αθανασιάδης κατέβηκε ο ίδιος -όπως μας ενημερώνει- στην Αθήνα και μαζί με τον Αμανατίδη της ΑΝΚΟ, συναντήθηκαν με το Ζερβό για να το πιέσουν στην συνέχιση του προγράμματος, άρα και στην ροή χρηματοδότησης.

Η συντονισμένη "κυκλωτική" κίνηση των δυο ανδρών 17 ημέρες πριν από τις εκλογές είχε αποτέλεσμα. Ο Ζερβός υπέκυψε στις ασφυκτικές πιέσεις και συμφώνησε στην συνέχιση του προγράμματος. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Η αγριαγκινάρα "καίγεται" ήδη στον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. Και επειδή οι εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης δίδουν έμφαση στην πράσινη Ανάπτυξη, είναι θέμα χρόνου ν'αρχίσουν οι συνεντεύξεις του Δακή για το εγχείρημα!. Έχει γίνει και στο παρελθόν.  Ο δε Δακής ως όφειλε ο άνθρωπος, αποτύπωσε το γεγονός στα προεκλογικά του φυλλάδια, για να μοιραστεί την χαρά με τους δεκάδες καλλιεργητές που θα επωφεληθούν από την καλλιέργεια του φυτού. Ενώ ο Αθανασιάδης και αυτός πανηγύρισε για την επιτυχία του. Για τον Παπαϊορδανίδη δεν είμαι σίγουρος να σας πω, όταν έμαθε για το γεγονός, τι έκανε!.

Στο Τοπικό ΠΑΣΟΚ ''ξέχασαν'' οτι έχουν εκλογές
Σε 17 ημέρες έχουμε εκλογές και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ αντί για συλλογή ψήφων, επιδίδονται στο κυνήγι του εσωτερικού εχθρού. Οπως με τον Γ. Κίρκο, αμα τη αφιξή του στην Περιφέρεια, άρχισαν να ψελίζουν δια των δελτίων τύπου, οτι ''καποιοι με αφορμη την επιλογή των συνεργατών του, επιθυμούν  να θέσουν σε επιτροπεία τον τοτε νεοφερμένο γενικό γραμματέα της Περιφέρειας''. Πρός εκφοβισμό έβαλαν την γραμματεία  ΠΑΣΚ ΔΥ (τα μέλη της γραμματείας αποτελούν στενοί συνεργάτες δυο βουλευτικών γραφείων του Ν. Κοζάνης) να ''γαυγίσει'' το δημοσιογράφο που ασχοληθηκε με το θέμα. Ευτυχώς κατάλαβαν τη ''γκάφα'' καί το μάζεψαν γρήγορα. 

Τώρα με αφορμή την υποψηφιότητα  Παπαϊορδανίδη άρχισαν πάλι τα υπονοούμενα, οτι κάποιοι -χωρίς να τους κατονομάζουν- ''θελουν να θέσουν υπο τον ελεγχό τους τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ''. Και ακολουθούν δηλώσεις του στύλ ''αυτό δεν μπορεί να ειναι επιτρεπτό'' ή βαθυστόχαστες αναλύσεις όπως ''ο Παπαϊορδανίδης αποφάσισε να ακολουθήσει το δικό του δρόμο''. Το κλίμα  θυμίζει το σύνδρομο ''γεροντοκορισμού'' η αλλιώς ''ξύνομαι στην γκλίτσα του τσοπάνη''.  Η παρουσία του γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ρούση Αλεξανδρή γιά την περίσταση ίσως κρίνεται αναγκαία μιας και τυγχάνει να ειναι και ιατρός.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 12:29