Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 09:23

Ο ΓΚΑΣΗΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ. ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ''ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΙΑ'' ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗ

 
altΣε απρόβλεπτο παράγοντα εξελίσσεται για το ΠΑΣΟΚ η περίπτωση του δημάρχου Τσοτυλίου Μανώλη Γκάση. Η προχθεσινή έκρηξη του στην συνεδρίαση της ΤΕΔΚ πυροδότησε το πολιτικό κλίμα. Ο Μανώλης Γκάσης καταφέρθηκε με σκληρά λόγια εναντίον του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Γ. Κίρκου άλλα και του υψηλόβαθμου υπηρεσιακού παράγοντα Αθ. Τζάρου. Ως αφορμή, φάνηκε η απόρριψη της προγραμματικής σύμβασης ύψους 30.000 € για πολιτιστικές εκδηλώσεις στο δήμο Τσοτυλίου. Είναι οι καστανογιορτές που γίνονται σε κάποια χωριά του Βοϊου, εκδηλώσεις πολιτισμού που λαμβάνουν χώρα στον Αυγερινό, αλλά και τις Αποκριές στα περισσότερα ορεινά χωριά του Τσοτυλίου. Το αναφέρω, γιατί εκεί θα συναντήσει κανείς, τόσο τον γενικό γραμματέα να τρώει..
κάστανα άλλα και τους βουλευτές να επικοινωνούν με το ακροατήριο τους. Τα αίτια όμως της σύγκρουσης είναι βαθύτερα. Ξεκινούν από παλιά και φέρουν την αφετηρία τους στην προσωπική κόντρα του ίδιου του δημάρχου με τον υπηρεσιακού παράγοντα της περιφέρειας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που εσχάτως έγινε και γενικός διευθυντής. Ο Αθ. Τζάρος είναι κάτοικος Βοϊου και διαθέτει πετρόχτιστη κατοικία στη Μόρφη Βοϊου.
 
Στο ΠΑΣΟΚ, μετά και απ’αυτό το γεγονός, χάνουν κάθε ελπίδα εξεύρεσης υποψηφίου για το νέο δήμο Βοϊου. Ο σημερινός δήμαρχος μετά από 16 χρόνια στο τιμόνι του δήμου ήταν ο πρώτος που είπε «δεν κατεβαίνω» ως υποψήφιος.
 
Η ανησυχία όμως, μήπως αυτή η σύγκρουση έχει επιπτώσεις στην μάχη της Περιφέρειας, κυριαρχεί τόσο τους βουλευτές άλλα και σε ορισμένη μερίδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ που επιστρατεύτηκαν στην μάχη με τον Παπαϊορδανίδη.
 
Στο ερώτημα, «είναι άνθρωποι αυτοί που μας διοικούν»; που με οργίλο ύφος απεύθυνε ο επί 16 χρόνια δήμαρχος Τσοτυλίου, ανέλαβε να απαντήσει ένας υπηρεσιακός παράγοντας της Περιφέρειας, ο Αθ.Τζάρος - γνώριμος απ΄τα παλιά στον Μ. Γκάση - και όχι ο γενικός Γραμματέας Γ. Κίρκος που προτίμησε να κρυφτεί. Για την ιστορία ο Αθ. Τζάρος ηταν αντίπαλος του Μ. Γκάση ως ανεξάρτητη υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του 1998. Τις εκλογές κέρδισε τότε ο σημερινός δήμαρχος, με τον Αθ. Τζάρο να αρκείται στο ρόλο του δημοτικού συμβούλου αντιπολίτευσης. Το περιβάλλον του δημάρχου Τσοτυλίου κάνει λόγο για "διαχρονική αντιπολίτευση του παραπάνω υπαλλήλου που δεν χώνεψε ποτέ την ήττα του".  
 
Να σημειώσω ότι την επαύριον, με την νέα διοίκηση στην Περιφέρεια είναι πιθανόν ο συγκεκριμένος υπάλληλος να βρεθεί στο «ψυγείο» όπως συμβαίνει συχνά στην δημόσια διοίκηση. Εξάλλου ο Δακής δήλωσε στο «TOP» ότι «γίνονται πολιτικές διώξεις στην περιφέρεια και οτι η δική του διοίκηση δεν θα προσφέρει νομιμοποίηση».

Το «σύστημα Γκαση» (δηλαδή σπάσιμο έργων σε μικρά ποσά) που έπεσε στο τραπέζι της κουβέντας στον «FLASH» από τον Αθ.Τζάρο θα κυνηγά σε όλη την προεκλογική περίοδο,ως "σκιά" τον Παπαιορδανιδη, με την προϋπόθεση ότι το στρατόπεδο «Δακή» θα το αντιληφθεί εγκαίρως. Χρειάζονται πειστικές εξηγήσεις, ανάληψη πολιτικής ευθύνης, και προπαντός πολλών απαντήσεων στα ερωτήματα που γεννούνται, από τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη των υπηρεσιών.
.....................................................................................................................................................................................
Ο Μ. Γκασης και ο Μ. Στεργιου ήταν οι δυο μεγάλοι χαμένοι στην πενταετία Λεουδη αφού ήταν στους κομμένους από όλες τις χρηματοδοτήσεις και τα επιχορηγούμενα προγράμματα της πολιτείας. Για όσους δεν γνωρίζουν καλά τις λεπτομέρειες του Βοϊου θα τους διαφεύγει το γεγονός ότι με κλειστές τις «κάνουλες» της περιφέρειας, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Γ. Ιωαννίδης που έχει σπίτι στο Ροδοχωρι Βοϊου έβαλε «πλάτη» ουκ ολίγες φορές για «σωτήριες» χρηματοδοτήσεις από τα υπουργεία, στο δήμο Τσοτυλίου. Το παραπάνω γεγονός είναι γνωστό στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής.
......................................................................................................................................................................................
Είναι πάγια τακτική του προσωρινού ενοίκου της Περιφέρειας Γ. Κίρκου, όταν δεν θέλει ο ίδιος να εκτεθεί, να βάζει μπροστά τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας. Το κάνει τώρα με την περίπτωση Γκάση όπου το βάρος της αντιπαράθεσης πέρνει πάνω του ο Αθ. Τζάρος, υπηρεσιακός παράγοντας της περιφέρειας και στα έδρανα της αντιπολίτευσης του δήμου Τσοτυλίου για τέσσερα χρόνια. Το έκανε και πρίν απο λίγο καιρό, όταν έβαζε μπροστά τον σύμβουλο αντιπολίτευσης στο δήμο Δημητρίου Υψηλάντη -υπηρεσιακό στέλεχος της Περιφέρειας- να κάνει έλεχγο ως κανονικός τροχονόμος στο δρόμο της ΖΕΠ, στο δήμαρχο Κ. Μιχαηλίδη, γιατί λέει "οδηγούσε το κρατικό αυτοκίνητο του δήμου ο ίδιος και όχι ο οδηγός του όπως προβλέπει ο κανονισμός". Τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται κωμικά. Λίγη σοβαρότητα δέν βλάπτει.  
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 13:32