Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 21:55

Η Ευρωπαία Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου ανακοίνωσε την χρηματοδότηση της Τ/Θ Φλώρινας με 30 εκ €

Από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)  θα χρηματοδοτηθεί με περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ η κατασκευή του έργου της Τηλεθέρμανσης στην Φλώρινα.

Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα έργα της χώρας που ξεκίνησε την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ και ως έργο γέφυρα συνεχίστηκε  η χρηματοδότησή του και στην νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Είναι συνολικού  προϋπολογισμού 85 εκ € και λόγω του μεγέθους του  προϋπολογισμού του εγκρίνεται απευθείας από την Ευρωπαϊκή επιτροπή. Η ανακοίνωση της ένταξης του έργου στις Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις συνοδεύτηκε από την δήλωση της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής  Κορίνας Κρέτσου η οποία τόνισε ότι  «το έργο χρηματοδοτείται από την ΕΕ, θα έχει πολύ απτά οφέλη για τους κατοίκους της Φλώρινας, ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης και μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος»!

Στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής επιτροπής τονίζεται ότι με την παραπάνω χρηματοδότηση θα ολοκληρωθεί η κατασκευής του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού που θα τροφοδοτείται με θερμική ενέργεια, αντί για την καύση πετρελαίου. Τα έργα αφορούν περισσότερα από 2 500 κτίρια, κυρίως κατοικίες και σύμφωνα με την μελέτη του έργου προβλέπεται η κατασκευή δικτύων τηλεθέρμανσης σε όλη την πόλη.  Η χρηματοδότηση αφορά την κατασκευή αντλιοστασίων στον ΑΗΣ Μελίτης, την κατασκευή του δικτύου μεταφοράς από την Μελίτη στην Φλώρινα και την κατασκευή του δικτύου σε όλη την πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vetonews την επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση η μελέτη που αφορά  την τηλεθέρμανση του δημοτικού διαμερίσματος της Μελίτης.

σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 22:00