Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 10:02

Προσφορά 65.000 λίτρων πετρελαίου απο την ΔΕΗ στον Δήμο Πτολεμαϊδας, ομαλοποιήθηκε η ροή θέρμανσης στην πόλη

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στην 3η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς και από αργά χθες το βράδυ ομαλοποιήθηκε η ροή θερμικού φορτίου για την  θέρμανση στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Με ανακοίνωση της η Δημοτική επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι λόγω συνεχιζόμενης βλάβης από τις 7 Ιανουαρίου στην  4η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς και  σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες,  «η Τηλεθέρμανση για τα επόμενα 24ωρα, θα λειτουργεί εκ περιτροπής ανά δίωρο, εναλλάξ, στο κέντρο (Α΄ ζώνη) και την περιφέρεια (Β΄ ζώνη) της πόλης». 

Ο πρόεδρος της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας Γιώργος Κάλφας δήλωσε «το θερμικό φορτίο που λαμβάνει μόνο από την μια μονάδα της ΔΕΗ δεν επαρκεί και έτσι η ΔΕΤΗΠ χρησιμοποιεί όλες τις εφεδρείες που διαθέτει για να προσφέρει θέρμανση στην πόλη».  Ο λέβητας πετρελαίου ισχύος 25 θερμικών Mw και  τέσσερις δεξαμενές αποθήκευσης θερμότητας  υποστηρίζουν νυχθημερόν το σύστημα θέρμανσης της πόλης. Η τροφοδοσία των εγκαταστάσεων της Τηλεθέρμανσης με πετρέλαιο θέρμανσης είναι συνεχής ενώ για κάθε ώρα λειτουργίας του λέβητα απαιτούνται  2,5 τόνους πετρελαίου.  Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΑΗΣ Καρδιάς Βασίλη Τσίγκα, «η ΔΕΗ σε ένδειξη προσφοράς στην πόλη και τους πολίτες της διέθεσε δωρεάν στο δήμο Πτολεμαΐδας  65.000 λίτρα καυσίμου από τις δικές της δεξαμενές αποθήκευσης».

Σε ότι αφορά το μέτωπο της κακοκαιρίας, η χιονόπτωση που ξεκίνησε από χθες αργά την νύκτα έχει δημιουργήσει ένα κατάλευκο τοπίο στην Δυτική Μακεδονία, τα εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας  από τα ξημερώματα βρίσκονται κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου,  ενώ αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται και από ιδιώτες που έχουν αναλάβει το έργο του εκχιονισμού της Εγνατίας οδού. Η διεύθυνση πολιτικής προστασίας και η Τροχαία για δυτικής Μακεδονίας συστήνουν στους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο της περιοχής  να διαθέτουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες η ειδικά ελαστικά χιονιού.

Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με απόφαση των δημάρχων της δυτικής Μακεδονίας είναι όλα κλειστά. 

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ| ΣΠΥΡΟς κΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 00:10