Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
vetonews

vetonews

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός που επικρατεί σε πολλές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας καθώς και  οι εκκρεμότητες με τους ελέγχους των δευτεροβάθμιών επιτροπών των σχολικών μονάδων στην ΠΕ Φλώρινα εξαιτίας του  σεισμού υποχρεώνει τους δημάρχους να προβούν είτε στο κλείσιμο των σχολείων είτε στην τροποποίηση του προγράμματος λειτουργίας τους για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Στην ΠΕ Φλώρινα οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στο δήμο Φλώρινας και στον δήμο Αμυνταίου ενώ η έναρξη των μαθημάτων στον δήμο Πρέπων θα γίνει στις 9.15πμ.

Στην ΠΕ Κοζάνης οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στον Δήμο Εορδαίας και στον Δήμο Βοίου ενώ στον δήμο Κοζάνης, στον δήμο Βελβεντού, και στον δήμο Σερβίων τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10.00πμ.

Στην ΠΕ Καστοριάς και στους δήμους  Άργους Ορεστικού και Νεστορίου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τους στις 9.15 πμ ενώ στον δήμο Καστοριάς η έναρξη θα γίνει στις 10 πμ.

Στην ΠΕ Γρεβενών και στους δύο δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 10.00 πμ

Έχουμε τρία γεγονότα
Γεγονός πρώτο. Ο δήμαρχος Κοζάνης παραγγέλνει μια μελέτη για να στοιχειοθετήσει την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου περιφερειακού νοσοκομείου.
Γεγονός δεύτερο. Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή ανέφερε πως χωράει στον σχεδιασμό ένα νέο νοσοκομείο στην περιοχή.
Γεγονός τρίτο. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας πανηγυρίζει την έγκριση ενός κονδυλίου 16,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του υφιστάμενου νοσοκομείου Κοζάνης.
Αν παρακολουθήσει κάποιος ψύχραιμα την αλληλουχία των γεγονότων, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως κάτι δεν πάει καλά.
Και όμως όλα δουλεύουν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Και εξηγώ.
Ο δήμαρχος γνωρίζει πως δεν είναι στις αρμοδιότητες του η δημιουργία νέου νοσοκομείου.
Παρ΄όλα αυτά το έταξε στους ψηφοφόρους προεκλογικά.
Τι μπορεί να κάνει; Να παραγγείλει μια μελέτη!
Δοκιμασμένη συνταγή!
Έτσι στις επόμενες εκλογές θα σταθεί μπροστά στους ψηφοφόρους με το κεφάλι ψηλά και με τη μελέτη παραμάσχαλα ως απόδειξη διεκδίκησης πάλης και αγώνα.
Η αρμόδια υπουργός που επισκέφτηκε την περιοχή όφειλε να ξέρει την έγκριση του κονδυλίου για τη νέα πτέρυγα. Αλλά στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν χωράει στο σχεδιασμό νέο νοσοκομείο απάντησε καταφατικά.
Και βέβαια χωράει!
Θα χαλάσουμε τις καρδιές μας για ένα νέο νοσοκομείο; Στο κάτω κάτω κάνεις δεν έχασε με το τάξιμο, παρά μόνο από το δόσιμο.
Ο περιφερειάρχης πανηγυρίζει το κονδύλιο των 16,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του υφιστάμενου νοσοκομείου μέσω της λειτουργίας νέας πτέρυγας.
Όμως, αν ισχύουν τα δεδομένα της μελέτης και τα λεγόμενα της υπουργού, δεν θα έπρεπε να σταματήσει η αναβάθμιση του υφιστάμενου νοσοκομείου και ο κ. περιφερειάρχης να προχωρήσει με το θεσμικό ρόλο του, σε ουσιαστικό διάλογο με φορείς (ιατρικούς συλλόγους κτλ) και δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, χαράσσοντας μια στρατηγική που θα οδηγούσε στην δημιουργία ενός υγειονομικού χάρτη της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, έχοντας σαν στόχο τη δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου;
Η απάντηση θα μπορούσε να είναι προφανής.
Αλλά δυστυχώς δεν είναι!
Ο περιφερειάρχης γνωρίζει καλά πως αν τεθεί θέμα νέου νοσοκομείου πρέπει να απαντήσει και που θα γίνει.
Κοντά στην Κοζάνη ή κοντά στην Πτολεμαΐδα;
Και κάπως έτσι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου.
Αν γίνει στον κόμβο της Εγνατίας θα χαρούν οι Κοζανίτες αλλά θα τον "μαυρίσουν" οι Πτολεμαϊδιώτες. Φυσικά το ίδιο ισχύει και από την ανάποδη.
Συνεπώς δεν ακουμπά τα θέματα που κάνουν τζιζ.
Δίνει στον καθένα αυτό που θέλει και είμαστε όλοι χαρούμενοι.
Για αυτό μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Και αν ακούμε να μας τάζουν, άλλοι περιφερειακό νοσοκομείο, άλλοι πανεπιστημιακό, άλλοι και τα δύο μαζί , μην τους κρατάμε κακία.
Μας λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκουν το θάρρος να μας πουν πως μας δουλεύουν για να τους ξαναψηφίσουμε.
Τέλος σαν επίλογο θέλω να σας παραθέσω ένα μέρος από μία άλλη μελέτη-σοβαρή αυτή τη φορά- που πήρε το όνομα της, από τα επίθετα των δύο επιστημόνων που την εκπόνησαν.
Το βασικό στοιχείο που ανέδειξε η μελέτη Τσιόρδα-Λύτρα, δεν ήταν το θέμα της θνητότητας των διασωληνομένων ασθενών εντός και εκτός ΜΕΘ- που μπορούσε να προκύψει και σαν λογικό συμπέρασμα- αλλά η περιγραφή των γεωγραφικών ανισότητων στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.
Ενδεικτικά αναφέρει ¨από τους συνολικά 2.811 ασθενείς που διασωληνώθηκαν στα νοσοκομεία της Αττικής το 57% προκύπτει πως απεβίωσε. Ωστόσο το ποσοστό αυτό φτάνει το 66% στη Θεσσαλονίκη (σε σύνολο 1.492 διασωληνωμένων) και στην υπόλοιπη Ελλάδα το 70% (σε σύνολο 1.979 διασωληνωμένων).

«Υπάρχει σοβαρό θέμα με την υποστελέχωση Ιατρικών ειδικοτήτων πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας και δεν βλέπουμε άμεσα πως θα μπορούσε να λυθεί αυτό το θέμα», ανέφερε σήμερα κατά την

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σε όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας υπάρχουν τεράστιες υγειονομικές ανάγκες λόγω της πανδημίας, για τις οποίες δεν επαρκεί το υγειονομικό προσωπικό με αποτέλεσμα την υποθεραπεία των ασθενών και

Το 40% των ανθρώπων που ζουν σε ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς στερούνται τροφής, ως αποτέλεσμα της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να διακόψει την παροχή τροφίμων σε άτομα που δεν βρίσκονται σε διαδικασία

 Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Εορδαίας, τον οποίο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών

Ενας διαδεδοµένος µύθος –ιδιαίτερα στον ακροδεξιό χώρο– είναι αυτός των «πατριωτών-πραξικοπηματιών, το έργο των οποίων λοιδορήθηκε από τους διεφθαρμένους-εθνοπροδότες πολιτικούς της Μεταπολίτευσης.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι τόσο στους φορείς, που ως ο θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος του κράτους ενισχύουμε και βοηθάμε με κάθε πρόσφορο τρόπο στο έργο τους, αλλά όσο και απέναντι στην κοινωνία

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός που επικρατεί σε πολλές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας καθώς και  οι εκκρεμότητες με τους ελέγχους των σχολικών μονάδων στην Φλώρινα εξαιτίας του  σεισμού υποχρεώνει πολλούς

ΤΟΥ ΣΠΎΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

Σε διαδικασία δοκιμασιών και ελέγχου σφαλμάτων του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού έχουν εισέλθει οι εργασίες κατασκευής της νέας μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. Τεχνικοί της αναδόχου εταιρίας ΤΕΡΝΑ, μηχανικοί της

Σελίδα 1 από 3606