Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 13:50

Ομόφωνα αθώοι Βαξεβάνης και Ανδριανόπουλος στη δίκη με τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα

Ομόφωνα αθώος, κρίθηκε ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Βασίλης Ανδριανόπουλος από το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας για την κατηγορία της συκοφαντικής

δυσφήμισης  σε βάρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Στουρνάρα για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι δύο δημοσιογράφοι κατηγορούνταν, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος τους η Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα για δημοσίευμα που αφορούσε τη διοργάνωση συνεδρίου από την εταιρεία της Mindwork Solutions, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια και φαρμακευτικές εταιρείες, με απευθείας ανάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω σύμβασης που υπογράφηκε τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ανέφερε πως η εταιρεία της Λίνας Νικολοπούλου εμφανίζεται να εισπράτει μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ από το υπουργείο Υγείας, 400.000 ευρώ γεγονός σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιώργο Αθανασάκη, πέρα ως πέρα αληθές, αφού πράγματι η εταιρεία πήρε αυτά τα χρήματα (συγκεκριμένα 389.000 ευρώ), μέσω του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ. «Παρά τη θολούρα που προσπάθησε να προκαλέσει η πλευρά της κυρίας Νικολοπούλου», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης των Βαξεβάνη και Ανδριανόπουλου, «προκύπτει από τα στοιχεία ότι το το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στο ΚΕΕΛΠΝΟ να υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία της και να της αναθέσει με απευθείας ανάθεση τη διοργάνωση του συνεδρίου». «Ήταν ιδιωτικά τα χρήματα που πήρε η κυρία Νικολοπούλου;» διερωτήθηκε με νόημα ο Γιώργος Στεφανάκης για ν’ απαντήσει ότι τα χρήματα αυτά τα εισέπραξε στο πλαίσιο υλοποίησης της σύμβασης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των Βαξεβάνη και Ανδριανόπουλου, Γιάννης Μαντζουράνης, τόνισε ότι το δημοσίευμα περιγράφει μια μεθόδευση, ώστε η εταιρεία της Λίνας Νικολοπούλου να διοργανώσει το συνέδριο e-health. Υπενθυμισε επίσης ότι η σύμβαση υπεγράφη κυριολεκτικά τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου. «Είχαν στήσει τη δουλειά από την αρχή για να πάρει τη διοργάνωση του συνεδρίου η κυρία Νικολοπούλου. Είναι ξεκάθαρο» σημείωσε εμφατικά ο γνωστός ποινικολόγος. «Η κυρία Νικολοπούλου είναι πρόσωπο της επικαιρότητας», συμπλήρωσε ο κύριος Μαντζουράνης, «και η νομολογία του ΕΔΔΑ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) μπορούν να δέχονται όχι απλώς κριτική, αλλά δριμεία έως και άδικη κριτική». «Ο κύριος Βαξεβάνης έχει κάνει δριμεία κριτική, όχι άδικη, αναφέρεται σε γεγονότα, βγάζει συμπεράσματα και κάνει κρίσεις που δεν μπορούν να θεωρηθούν ποινικώς επιλήψιμες» πρόσθεσε. «Όλα όσα αποδίδονται στους δύο κατηγορούμενες, είναι αληθή» κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 13:54