Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 21:20

Ηχηρή παρέμβαση της ΕΣΗΕΜΘ για τις προσλήψεις των δύο "δημοσιογράφων" στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Επιστολή στον Κασαπίδη και στους αρχηγούς των παρατάξεων στο Περιφερειακό συμβούλιο

Στην επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη και τους αρχηγούς των παρατάξεων στο Περιφερειακό συμβούλιο

το προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ ζητά πλήρη ενημέρωση για το θέμα καθότι οι δυο "δημοσιογραφοι " που προσλήφθηκαν δεν ειναι μέλη καποιας επίσημης Ενωσης Συντακτών, ούτε διαθέτουν την επαγγελματική εμπειρία που ζητά ο νόμος. 

Η επιστολή:

Προς
τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη


Κοινοποίηση στους επικεφαλής παρατάξεων:
Θ. Καρυπίδη, «Ανατροπή-Δημιουργία» Γ. Ζεμπιλιάδου, «Ελπίδα»
Α. Χαστά, «Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Μακεδονίας»
Χ. Σαββουλίδη, «Ελληνική Αυγή για την Δ. Μακεδονία»
Σ. Πράσσο, «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δ. Μακεδονία»


Κύριε Περιφερειάρχη,

Είμαστε κατά την έννοια του άρθρου 1 και 2 α’ του ν.1264/1982 επαγγελματική συνδικαλιστική δημοσιογραφική οργάνωση, λειτουργούσα υπό την μορφή σωματείου, υφιστάμενη από το 1923 στην Θεσσαλονίκη, που περιλαμβάνει στους κόλπους της, τους κατ’ αποκλειστικό επάγγελμα συντάκτες, που εργάζονται στα διάφορα μέσα ενημέρωσης με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Είμαστε δε η μοναδική επαγγελματική δημοσιογραφική οργάνωση στην γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, που είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.
Όπως ήδη γνωρίζετε, με το με αριθμό πρωτοκόλλου οικ.181433/14.11.2019 έγγραφό σας γνωστοποιήθηκε η πλήρωση δύο (2) θέσεων δημοσιογράφων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που θα διαρκέσει όσο η θητεία του Περιφερειάρχη και κλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν σχετική αίτηση με επισυναπτόμενα τα δικαιολογητικά εντός συγκεκριμένης προθεσμίας πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την επομένη της δημοσίευσης στον Τύπο. Με βάση την ανωτέρω γνωστοποίηση, οι προσλαμβανόμενοι δημοσιογράφοι έπρεπε να είναι, είτε μέλη αναγνωρισμένης στην Ελλάδα επαγγελματικής δημοσιογραφικής οργάνωσης, είτε να έχουν διετή, τουλάχιστον προϋπηρεσία, που αποδεικνύεται από την καταβολή των εισφορών τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα με την ιδιότητα δημοσιογράφου.


Στην ανωτέρω γνωστοποίηση ανταποκρίθηκαν τέσσερα (4) μέλη της Ένωσής μας υποβάλλοντας σχετικά αίτηση και μεταξύ άλλων βεβαιώσεις μας ότι είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και είναι εγγεγραμμένα στην Ένωσή μας. Παρά ταύτα, κανένα από τα ανωτέρω μέλη μας δεν επελέγη σε καμία από τις δύο προκηρυχθείσες θέσεις. Αντιθέτως, στις θέσεις αυτές επελέγησαν ο κ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος του Γεωργίου και η Κυριακή Πεχλιβανίδου του Σάββα, οι οποίοι δεν αποτελούν μέλη της Ένωσής μας, αλλά ούτε διαθέτουν, απ’ όσο γνωρίζουμε, προϋπηρεσία, που αποδεικνύεται από ασφάλισή τους στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μ.Μ.Ε (ΕΤΑΠ - ΜΜΕ) με την ιδιότητα του δημοσιογράφου για δύο ή και περισσότερα έτη.
Όπως είναι ευνόητο, ως επαγγελματική οργάνωση δημοσιογράφων και ως δημοσιογράφοι που έχουμε ως καταστατική υποχρέωση να εργαζόμαστε για την πλήρη διαφάνεια στο δημόσιο βίο και τις πράξεις της εξουσίας, την παροχή ίσων ευκαιριών στην εργασία, την ανάπτυξη της κοινωνικής δικαιοσύνης και την προστασία, προαγωγή και διασφάλιση των επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων των μελών μας, έχουμε κάθε έννομο συμφέρον να πληροφορηθούμε εάν τα επιλεγέντα άτομα είναι μέλη κάποια αναγνωρισμένης επαγγελματικής οργάνωσης και ποιας, καθώς επίσης και αν διαθέτουν προϋπηρεσία ως δημοσιογράφοι με ασφάλιση τουλάχιστον δύο (2) ετών, καθώς επίσης και να λάβουμε γνώση των σχετικών δικαιολογητικών που ενδεχομένως προσκόμισαν.
Για τους λόγους αυτούς ζητούμε να μας παρέχετε πλήρη ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα αυτό.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος


Νικόλαος Καρράς
Ο Γενικός Γραμματέας

Βασίλειος Κοντογουλίδης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 21:36