Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 17:19

Σημαντική εξέλιξη: "Tο Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ στο δίκτυο Academic impact του ΟΗΕ"

Mία σημαντική επιτυχία ήρθε για το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ,

καθώς αποτελούν το πρώτο Εργαστήριο και Τμήμα του ΑΠΘ αντίστοιχα που πιστοποιούνται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και εντάσσονται στο ακαδημαϊκό δίκτυό του UN Academic impact.

Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί αναγνώριση του έργου που παράγεται από το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ανάλογες επιτυχίες, όπως η ανάληψη της Έδρας Jean Monnet, η ανάπτυξη της πλατφόρμας για ειδήσεις «Stay Conn App», η οποία βραβεύτηκε από την Google, η υλοποίηση της επικοινωνιακής καμπάνιας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενόψει των εκλογών του Μαΐου 2019 κ.ά.

Η διαδικασία πιστοποίησης του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018 με πρωτοβουλία του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Νικολάου Παναγιώτου, και του Διευθυντή του Εργαστηρίου, Καθηγητή Χρήστου Φραγκονικολόπουλου. Η ένταξη στο UN Academic impact θα επιτρέψει στο Εργαστήριο και το Τμήμα να αναπτύξουν συνέργειες και δράσεις που σχετίζονται με το έργο του Οργανισμού.

Στο UN Academic impact συμμετέχουν 1.300 Εργαστήρια, Τμήματα, Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Το δίκτυο δημιουργήθηκε το 2010 και αποτελεί πρωτοβουλία του ΟΗΕ, που αποσκοπεί στην υποστήριξη και τη συμβολή των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην υλοποίηση των στόχων των Ηνωμένων Εθνών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η προώθηση και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η πρόσβαση στην εκπαίδευση και η επίλυση των συγκρούσεων.

Προϋπόθεση για την πιστοποίηση νέων μελών και την ένταξή τους στο δίκτυο αποτελεί η εκπλήρωση και η προώθηση των στόχων του δικτύου και η ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο Academic impact του ΟΗΕ στον σύνδεσμο: https://academicimpact.un.org/

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 17:26