Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 19:03

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι - Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα

Ελεύθεροι αφέθηκαν, ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η Αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού.

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα σε σχέση με τα δημοσιεύματα του «Φιλελεύθερου», ώστε εισαγγελικός λειτουργός να ελέγξει την υπόθεση, ενώ δεν ενεργοποίησε την αυτόφωρη διαδικασία ούτε άσκησε ποινική δίωξη.

Οι τρείς δημοσιογράφοι που παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στο πλαίσιο του αυτόφωρου μετά από μήνυση σε βάρος του Φιλελεύθερου από τον Πάνο Καμμένο πέρασαν τη νύχτα στο Α.Τ. Εξαρχείων και το πρωί βρέθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, ο οποίος δεν ζήτησε την ποινική τους δίωξη αλλά τη διερεύνηση των όσων αναφέρονται στα σχετικά ρεπορτάζ της εφημερίδα, τόσο για την κατάσταση στη Μόρια όσο και για τη διαχείριση των κονδυλίων που διατίθενται 

Μετά την απόφαση του Εισαγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι ο δικηγόρος τους, Τάσος Αβραντίνης, δήλωσε πως «μια δημοκρατία που οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση παύει να είναι δημοκρατία».

Από την πλευρά του ο εκδότης της εφημερίδας Θανάσης Μαυρίδης τόνισε ότι η υπόθεση ουσιαστικά «αφορά την έκφραση» και όχι μία μάχη της εφημερίδας. «Εμείς κοιμηθήκαμε κάπως αυτό το βράδυ. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Καμμένο, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά, πώς κοιμήθηκαν αυτοί.. Και να τη θυμούνται πολλά χρόνια αυτή την ερώτηση» είπε ο κ. Μαυρίδης και ευχαρίστησε την ΕΣΗΕΑ αλλά και τους δημοσιογράφους που τους στήριξαν.

πηγη:https://www.liberal.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 19:08