Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010 09:58

Αναστέλλεται η κυκλοφορία του ημερήσιου Βήματος Πρόταση για περικοπές μισθών σε ΣΚΑΙ και ΔΟΛ

Για τελευταία φορά θα κυκλοφορήσει σήμερα η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα» όπως ανακοίνωσε ο εκδότης της Σταύρος Ψυχάρης στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Ο κ. Ψυχάρης μάλιστα δεν δεσμεύτηκε για την απορρόφηση και των 163 δημοσιογράφων που εργάζονται στο καθημερινό φύλλο .. σε άλλες εκδόσεις του ΔΟΛ.
Χθες, πάντως, φαίνεται να υπήρξε και πρόταση προς τους δημοσιογράφους να αποδεχτούν μείωση μισθών 10-15%, ανάλογα με την μισθολογική κλίμακα, ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις.

Συνάντηση με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είχε και ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι Χρήστος Παναγόπουλος ο οποίος επέμεινε στην απόφαση του ομίλου Αλαφούζου για μισθολογική μείωση κατά 10% σε όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους από τη νέα χρονιά.

Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη γενικής απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ για τις 30 Νοεμβρίου και θα συντονιστεί με τα υπόλοιπα σωματεία προκειμένου να αποφασιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

"Το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου του Βήματος αποτελεί πλήγμα στη δημοκρατία και στην πολυφωνία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

"Σε κάθε περίπτωση πρέπει να στηριχτούν οι θέσεις εργασίας και να εξασφαλιστούν με κάθε τρόπο τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Ήρθε η ώρα, με ευθύνη της Πολιτείας, αλλά και των οργάνων των δημοσιογράφων, να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για την κατάσταση συνολικά στο χώρο των ΜΜΕ, διότι πολύ φοβόμαστε ότι "το Βήμα είναι μόνο η αρχή" τονίζεται στην ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010 11:48