Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 14:29

Βαριά ποινή σε δημοσιογράφο ''δια ασήμαντον αφορμή''

Την εξοντωτική ποινή της φυλάκισης 9 μηνών του και χρηματικού προστίμου 7.500 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Ξάνθης στο Δημοσιογράφο Γιάννη Σιδηρόπουλο, Διευθυντή της έγκριτης ιστοσελίδας XanthiPress.gr για κατοχή ασυρμάτου χωρίς σχετική άδεια.
Όπως είναι γνωστό όλοι οι δημοσιογράφοι του αστυνομικού ρεπορτάζ και τα όλα τα Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα διαθέτουν αντίστοιχες συσκευές συντονισμένες στη συχνότητα της Αστυνομίας αλλά πρόκειται για το πρώτο, πανελλαδικά, περιστατικό σύλληψης και καταδίκης δημοσιογράφου.
 Πως ξεκίνησε η υπόθεση
 Η υπόθεση ξεκίνησε όταν 2 εκδότες τοπικών εφημερίδων, ενοχλημένοι από τις αποκλειστικές ειδήσεις που δημοσίευε η ιστοσελίδα του δημοσιογράφου, κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι διαθέτει ασύρματο και ότι τον είχαν ακούσει σε μια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (αν και απών ο ένας) να «ακούει» το κέντρο της Αστυνομίας σε ένα περιστατικό.
 
Ακολούθησε σύλληψη του δημοσιογράφου μετά από έλεγχο στο κέντρο της πόλης, ύστερα από παραγγελία του Αντιεσαγγελέα Εφετών Κομοτηνής Γ. Καντζίδη προς την Εισαγγελία της Ξάνθης για προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του δημοσιογράφου, με βάση δημοσίευμα εφημερίδας του ενός καταγγέλοντος.
 
Ο δημοσιογράφος κατά την απολογία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι συνεχίζει να δημοσιεύει αποκλειστικές ειδήσεις και μετά τη σύλληψή του, ότι η κατοχή αντίστοιχης συσκευής θεωρείται αυτονόητη στο δημοσιογραφικό χώρο, ότι δεν έχει εκπέμψει ποτέ στην εν λόγω συχνότητα, ότι παρέδωσε μόνος του τη συσκευή στην Ασφάλεια καθώς και ότι η καριέρα του και η διαδρομή του αρκούν για να πιστοποιήσουν την επαγγελματική του ηθική και δεοντολογία.
 
Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν συνάδελφοι του Γιάννη Σιδηρόπουλου, μεταξύ τους ο  Σ. Κούλογλου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης, Μ. Βοϊτσίδης.
 
Τελικώς ο Γ. Σιδηρόπουλος  καταδικάστηκε για το αδίκημα της εγκατάστασης σταθμού λήψης ραδιοσήματος αλλά και της εκπομπής ραδιοσήματος, παρότι την τελευταία κατηγορία αρνήθηκαν ακόμη και οι μάρτυρες κατηγορίας που τον είχαν καταγγείλει. (Eίπαν ότι απλώς άκουγε την συχνότητα της αστυνομίας). Η εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή του δημοσιογράφου με βάση το κατηγορητήριο και επεσήμανε κατά την αγόρευσή της ότι αυτό δεν σχετίζεται με την επαγγελματική αξιοπρέπεια και επάρκεια του κατηγορουμένου που δεν αμφισβητείται.
 
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης,  το γεγονός ότι στον καταδικασθέντα δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

πηγη:http://tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 15:10