Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 14:06

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΣΤΟ 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

altΚατάληψη στο 18ου Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι γονείς των μαθητών με αφορμή το πρόβλημα της δυσοσμίας που εμφανίζεται, εδώ και δύο χρόνια, σε μια συγκεκριμένη αίθουσα και το οποίο όπως φαίνεται δεν έχει ακόμα επιλυθεί. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του VETO91fm ο Αντινομάρχης Γιάννης Σόκουτης τόνισε πως «η αιτία της δυσοσμίας που υπάρχει ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί και πως οι μετρήσεις και τα δείγματα του αέρα τα οποία συλλέξανε ο Δημόκριτος και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δεν καταλήγουν σε κάποια απάντηση για το τι είναι αυτό που προκαλεί την δυσοσμία». Πάντως ο κ. Σόκουτης διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι «δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών, σύμφωνα πάντα με τις επιστημονικές αναλύσεις που έχουν γίνει».  Στις 10 Ιουνίου θα γίνει πλήρης ενημέρωση προς τους κηδεμόνες από ομάδα επιστημόνων για τα παραπάνω καθησυχαστικά αποτελέσματα των μετρήσεων.

altΤο φαινόμενο χαρακτηρίζεται πρωτοφανές καθώς όπως είπε και ο κ. Σόκουτης δεν έχει ξανασυμβεί στον ελλαδικό χώρο και μέσα από την βιβλιογραφία αναφέρεται μόνο ένα παρόμοιο περιστατικό στον Καναδά το οποίο προήλθε σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες από την υγρασία και την δημιουργία ενός μύκητα (είδος μούχλας) που αναπτύχθηκε στο υλικό κατασκευής. Οι επιστήμονες εξετάζουν ήδη αυτήν την περίπτωση και όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσουν την ίδια μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι αρχές του Καναδά για την αντιμετώπιση του προβλήματος, εφόσον αυτό δεν επιλυθεί το επόμενο διάστημα με τις παρεμβάσεις που ήδη γίνονται στην αίθουσα.      

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΠΡΑΜΟΡΙΤΣΑΣ

Ο κ. Σόκουτης απαντώντας σε ερώτηση για το φράγμα της Πραμόριτσας τόνισε πως «έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση του φράγματος με την ΔΕΗ και από σήμερα όποιος οικισμός ζητάει νερό το έχει». Τέλος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα αποπληρωμής του εργολάβου που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο λέγοντας πως «σε λίγο καιρό θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης αποπληρωμή».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΚΟΥΤΗ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}10602_sokoutis{/mp3}       

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 14:24