Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 28 Μαϊος 2010 14:19

ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 14ΜΗΝΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΔΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ – Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗ ΣΤΟ VETO 91fm

altΧρειάστηκαν να περάσουν 3 μήνες από τον χαμό του 14μηνου Γιαννάκη για να καταλήξουμε, μετά από παλινωδίες και διαφόρους ελέγχους, στο συμπέρασμα ότι πρέπει να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Η δικηγόρος της οικογένειας Μωυσιάδη, Κατερίνα Γκουλιάφα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του VETO 91fm, τόνισε πως στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ακόμα και μετά από αυτήν την χρονοβόρα διαδικασία, η έκθεση (με ημερομηνία 21/4) των επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας του αρμόδιου Υπουργείου, Αθανάσιου Ζαφειρόπουλου και Γεωργίου Μαλακώζη, έρχεται να δρομολογήσει την διενέργεια της ΕΔΕ προκειμένου να απαντηθούν τα σοβαρότατα ερωτήματα που τίθενται μέσα από αυτήν.

Τα καίρια ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν, σύμφωνα με τους επιθεωρητές, μετά από την μελέτη των σχετικών εγγράφων, είναι:

«-Γιατί στο Νοσοκομείο της Βέροιας δεν ήταν δυνατή η τοποθέτηση ορού;

-γιατί δεν είχε ήδη τοποθετηθεί φλεβική γραμμή ενώ προηγήθηκε αιμοληψία για λήψη εργαστηριακών εξετάσεων;

-γιατί στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, η διασωλήνωση του Μωυσιάδη Ιωάννη έγινε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και όχι από τους εφημερεύοντες ιατρούς του Νοσοκομείου;»

Τα παραπάνω ερωτήματα τέθηκαν με καταιγιστικό τρόπο στα ρεπορτάζ όλων των ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Χρειάστηκε η έκθεση των επιθεωρητών υγείας για να πάρουν και επίσημο χαρακτήρα.

Στα συμπεράσματα τους οι επιθεωρητές καταλήγουν πως: «Ο διοικητικός έλεγχος των εγγράφων των Διοικητών της 3ης και 4ης ΥΠΕ καθώς και των άλλων σχετικών εγγράφων, ως αποκλειστικό μέσο διερεύνησης της υπόθεσης δεν επαρκεί. Για την διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σχετικά με:

  1. την ορθή ή μη διαχείριση του βρέφους Μωυσιάδη Ιωάννη
  2. τη διάγνωση και εξέλιξη της νόσου,
  3. την ορθή ή μη ιατρική αντιμετώπισή του και
  4. τα αίτια θανάτου του

απαιτείται έλεγχος Μητρώων Επειγόντων, λεπτομερής μελέτη των φακέλων νοσηλείας του ασθενούς και των τριών Νοσοκομείων, μελέτη της ιατροδικαστικής έκθεσης άμα τη παραλαβή της, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων συγγενών και εμπλεκομένων ιατρών και νοσηλευτών.

Με βάση όσα αναφέρουμε παραπάνω στα συμπεράσματά μας, προτείνουμε την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την πλήρη διερεύνηση των ανωτέρω».

«Ακόμη και καθυστερημένα ελπίζουμε άμεσα, την επόμενη εβδομάδα να κινηθούν οι διαδικασίες για να έχουμε στα χέρια μας μια ΕΔΕ. Θα είναι σεβαστό όποιο πόρισμα και να υπάρξει. Εμάς μας ενδιαφέρει η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης από τις εισαγγελικές αρχές που έχουν αναλάβει και έχουν στα χέρια τους τη μήνυση που καταθέσαμε από την 1η Απριλίου. Εμείς ελπίζουμε πως το πόρισμα της ΕΔΕ θα καταδείξει ευθύνες, όχι μεν ποινικές, αλλά τις αρχικές ευθύνες για παραλήψεις που έγιναν και πράξεις που δεν έγιναν», σημείωσε η κα Γκουλιάφα.

Η υπόθεση όσον αφορά την εξέλιξη της δικογραφίας, μετά την εντολή της εισαγγελίας, βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης για το Νοσοκομείο της Βέροιας.    

Ενώ βέβαια εξελίσσονται όλα αυτά οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων της Περιφέρειας συνεχίζουν να υπολειτουργούν και το πολιτικό προσωπικό της περιοχής περί άλλων… τυρβάζει ή ασχολείται με τους τοπικισμούς του «Καλλικράτη».       

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΚΟΥΛΙΑΦΑ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100528_gouliafa{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Μαϊος 2010 14:37