Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 25 Μαϊος 2010 15:50

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»… ΥΣΤΑΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ

altΤην… ύστατη μάχη φαίνεται πως δίνουν αυτές τις ώρες αυτοδιοικητικοί παράγοντες αλλά και πολίτες που διεκδικούν είτε την αυτονομία των δήμων τους είτε την αλλαγή της έδρας στον διευρυμένο δήμο. Το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» σήμερα μπήκε στη Βουλή προς συζήτηση και αναμένεται να ψηφιστεί μετά από 5 συνεδριάσεις. Ήδη και μετά τις πρόσφατες δηλώσεις των βουλευτών του Νομού Κοζάνης ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών φαίνεται πως ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στο σχέδιο και κυρίως στο κομμάτι που αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό. Ωστόσο όπως δηλώνουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και επιδιώκουν διάφορες συναντήσεις με τους αρμοδίους, «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ο αγώνας μπορεί να τους δικαιώσει».

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ«Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την αδικία και τον εμπαιγμό που υποστήκαμε. Δεν κατεβάσαμε τους πολίτες μας κάτω στην Αθήνα αλλά ο αγώνας των κατοίκων του Βελβεντού συνεχίζεται μέσα σε πολιτισμένα και κόσμια πλαίσια εδώ στην περιοχή. Πραγματοποιήσαμε το Σαββατοκύριακο μεγαλειώδεις πορείες και στην πόλη της Κοζάνης χωρίς να δημιουργήσουμε κανένα απολύτως πρόβλημα και έτσι θα συνεχίσουμε. Το νομοσχέδιο δεν θα το ψηφίσουν οι πολίτες αλλά οι θεσμικοί και αυτούς με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε γιατί αυτό που ζητάμε είναι δίκαιο», δήλωσε ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου.

Ο κ. Στεργίου τόνισε πως οι τοπικές κοινωνίες του Βελβεντού και των Σερβίων δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους και χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του δημάρχου Σερβίων Δημοσθένη Κοκολιού «εμπρηστικές» για τις σχέσεις των κατοίκων της περιοχής. «Απλά εμείς θεωρούμε ότι μπορεί να παραμείνει αυτόνομος ο Δήμος και δεν θέλουμε να χαθούμε σε έναν αχανή και ακυβέρνητο δήμο. Έχουμε μια πορεία ανάπτυξης που δεν θέλουμε να την χάσουμε», σημείωσε ο κ. Στεργίου.

Ανάφερε πως οι διαδημοτικές συνεργασίες με μεγάλους στόχους για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μπορούν να συνεχιστούν με τους όμορους δήμους ωστόσο σημείωσε πως ο αυτόνομος Δήμος Βελβεντού μπορεί μόνος του όπως πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια να κατακτήσει τους στόχους ανάπτυξης που θέτει ο «Καλλικράτης» σήμερα.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100525_stergiou{/mp3}
 

 

ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΒΟΪΟΥ

Συναντήσεις όμως με θεσμικούς φορείς και με αρμοδίους του υπουργείου στην Αθήνα πραγματοποιούν και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης που διεκδικούν την έδρα του διευρυμένου δήμου Βοϊου. Σήμερα η συντονιστική επιτροπή αγώνα της περιοχής μαζί με δεκάδες κατοίκους πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Εκεί επέδωσαν ψήφισμα στον Γιώργο Κίρκο με το οποίο ζητούσαν να εφαρμοστεί η αρχική απόφαση, που όριζε ως έδρα του Δήμου τη Νεάπολη, καθώς αυτό προβλέπουν τα κριτήρια του σχεδίου.   

Στη συνέχεια με τα οχήματά τους και με μαύρες σημαίες οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν στη Νομαρχία.

Ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης που βρίσκεται στην Αθήνα μίλησε για «κατάφορη αδικία ταπεινωτική για την πόλη καθώς η έδρα είχε δοθεί στην περιοχή και στην συνέχεια πάρθηκε πίσω». Ο κ. Μαυρίδης τόνισε πως «μέσα από σκοτεινές διαδρομές, μετά τις ακραίες αντιδράσεις στη Σιάτιστα, η έδρα άλλαξε». Το αίτημα για έδρα στη Νεάπολη, σημείωσε ότι ήταν διαχρονικό και γνωστό σε όλους και δεν υπήρχε από κανέναν τότε αντίδραση. Ο κ. Μαυρίδης τόνισε πως δεν θα υπάρξουν από την πλευρά των πολιτών της Νεάπολης ακραίες αντιδράσεις και πως ο ίδιος είναι αντίθετος με τα όσα ειπώθηκαν από την συντονιστική επιτροπή για τους βουλευτές του Νομού. «Δεν συμμερίζομαι την άποψη που εκφράστηκε για ανεπιθύμητους βουλευτές στην περιοχής μας. Τέτοιες εκφράσεις για εκπροσώπους του κοινοβουλίου δεν αρμόζουν. Μπορούν και αυτοί να έχουν τις απόψεις τους. Εμείς με επιχειρήματα μπορούμε να τους πείσουμε», σημείωσε και τόνισε πως η προσπάθεια σήμερα επικεντρώνεται στο να κατεβάσουν οι 5 βουλευτές του νομού σχετική τροπολογία για την αλλαγή της έδρας.       

Στην Αθήνα βρέθηκαν και περισσότεροι από 100 κάτοικοι της Αιανής που διεκδικούν την αυτονομία τους.     

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΑΥΡΙΔΗ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100525_mauridis{/mp3}

 
 
 
 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Μαϊος 2010 16:23