Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 15:38

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

altΟρατός είναι ο κίνδυνος να μείνει η αγορά χωρίς ντόπια κρέατα, ενόψει μάλιστα και της πρωτομαγιάς, καθώς και στο Νομό Κοζάνης η αποχή των κτηνιάτρων από τις εξωτερικές υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις έθεσε από την Δευτέρα εκτός λειτουργίας όλα τα σφαγεία.
Ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Α. Κοζάνης Ανδρέας Βαϊνάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του VETO 91fm, αναφέρθηκε στην αποχή που αποφασίστηκε πανελλαδικά απόρροια της πλήρους απαξίωσης της υπηρεσίας από την πολιτεία.
Όπως σημείωσε στην κτηνιατρική υπηρεσία της Κοζάνης αυτή τη στιγμή εργάζονται μόνο 11 κτηνίατροι όταν το οργανόγραμμα προβλέπει 22. Το αντικείμενο της υπηρεσίας είναι τεράστιο και απαιτείται η έξοδος του κτηνίατρου από το γραφείο. «Δεν μπορεί ο κτηνίατρος να μείνει στο γραφείο του και η πολιτεία σήμερα με τις αποφάσεις της αυτό επιβάλλει. Είναι αδιανόητο, παράδοξο και τρελό», ανέφερε ο κ. Βαϊνάς και εξήγησε:

«Είμαστε υπεύθυνοι για κάθε ζωικό προϊόν, από την παραγωγή μέχρι το πιάτο του καταναλωτή, για την δημόσια υγεία και την κτηνοτροφία του Νομού. Έχουμε για παράδειγμα αυτήν την εποχή να πάμε σε 1.800 μονάδες και να εμβολιάσουμε 45.000 αμνοερίφια. Έχουμε 5 κτηνιατρικά κέντρα, 3 βιομηχανικά σφαγεία στο Νομό και υπολογίστε μαζί τα κρεοπωλεία, τα αλλαντοποιεία, τα τυροκομεία και τις βιομηχανίες γάλακτος. Έρχεται η πολιτεία και μας δίνει μόνο 60 ημέρες εκτός έδρας όταν πέρυσι κινηθήκαμε 190 ημέρες και αυτές δεν μας έφτασαν για να κάνουμε τις δουλειές μας γιατί είμαστε λίγοι. Επιπλέον στα περίφημα εκτός έδρας, μας δίνουν 9 ευρώ αλλά πρέπει σήμερα να διανύσουμε 80 χιλιόμετρα (40 να πάμε και 40 να γυρίσουμε) όταν τέτοιες αποστάσεις δεν υπάρχουν στην περιοχή. Μας καταργούν δηλαδή ουσιαστικά τα οδοιπορικά. Πέρα από τις 60 ημέρες δεν δικαιούμαστε ούτε μια ημέρα χιλιομετρική αποζημίωση, η οποία βέβαια πρέπει να πούμε ότι είναι 0,15 λεπτά το χιλιόμετρο, ούτε να καλύψουμε δηλαδή το κόστος της βενζίνης», επισήμανε ο κ. Βαϊνάς.
Αναφορά έγινε και σε μια σειρά από άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως η κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. «Μας το κατήργησαν αυτό το επίδομα την στιγμή που γνωρίζουν ότι όλοι μας σχεδόν οι κτηνίατροι έχουμε προσβληθεί κατά καιρούς από σοβαρές ασθένειες. Εγώ προσωπικά έχω προσβληθεί 4 φορές από μελιταίο πυρετό, έχω ταλαιπωρηθεί αφάνταστα και χάνουμε χρόνια ζωής. Το παράδοξο είναι ότι μας διατήρησαν το επίδομα γαλοπούλας και καυσοξύλων…»
Πάντως κρίσιμη κρίνεται η αυριανή γενική συνέλευση για την πορεία του αγώνα των κτηνιάτρων καθώς θα έχουν προηγηθεί και οι σχετικές διαβουλεύσεις με την αρμόδια υπουργό αγροτικής ανάπτυξης.  

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΪΝΑ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100416_vainas{/mp3}
 

ΝΙΚΟΣ ΜΑΤΣΟΣ: «ΧΩΡΙΣ ΝΤΟΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ Η ΑΓΟΡΑ»

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Βιομηχανικών Σφαγείων Κοζάνης Νίκος Μάτσος τόνισε στο ραδιόφωνο του VETO 91fm, πως από την Δευτέρα τα σφαγεία στο Νομό Κοζάνης είναι ανενεργά και πως πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος, εάν συνεχιστεί η αποχή των κτηνιάτρων, να μείνουν χωρίς ντόπια κρέατα τα κρεοπωλεία ενόψει μάλιστα και της πρωτομαγιάς που η ζήτηση ανεβαίνει.
Ο κ. Μάτσος χαρακτήρισε δίκαια και σωστά τα αιτήματα των κτηνιάτρων και δήλωσε πως και πανελλαδικά η ένωση των βιομηχανικών σφαγείων βρίσκεται στο πλευρό τους και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΤΣΟΥ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100416_matsos{/mp3}

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 15:52