Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 10:08

Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ VETO 91fm: «ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ"

Ο ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣΤην αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενόψει της νέας συνάντησης που θα υπάρξει αύριο με τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο. Σε περίπτωση που η συνάντηση αποβεί άκαρπη αποφασίστηκε από την Ομοσπονδία κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από την Τετάρτη 24 Μαρτίου με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες και συλλαλητήρια.
«Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε αντίθεση με την κυβέρνηση δείχνει υπευθυνότητα και με αίσθημα ευθύνης προς τους καταναλωτές αποφάσισε να δώσει 6 μέρες ζωής στο διάλογο. Ελπίζουμε η κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να ακούσει τα δίκαια αιτήματά μας, να καταλάβει την αδικία και να αποκαταστήσει τα πράγματα. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που επιτίθενται αλλά είμαστε οι αμυνόμενοι», δήλωσε στο ραδιόφωνο του VETO 91fm ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Αναφορικά με τα αιτήματα επανέλαβε πως «κόκκινη» γραμμή αποτελεί για τους εργαζόμενους η μείωση των συντάξεων. «Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να συνεισφέρουμε στην εθνική προσπάθεια, αν και ο μισθός μας δεν οδηγείται προς αυτή την κατεύθυνση αλλά προς τις τσέπες των μετόχων. Το ασφαλιστικό μας, την σύνταξή μας όμως δεν θα επιτρέψουμε να μας την πειράξουν. Είναι σύνταξη που δεν την παίρνουμε εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. Είναι μόνο δικά μας χρήματα», σημείωσε ο κ. Φωτόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «μοιράζει την φτώχια, αντί να παίρνει τα χρήματα από τους έχοντες και κατέχοντες».

Απαντώντας στην φημολογία που αναπτύχθηκε ότι υπήρξαν έντονες πιέσεις στο πρόσωπό του για να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, ο κ. Φωτόπουλος απάντησε κατηγορηματικά πως «δεν ασκήθηκε καμία απολύτως πίεση». «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τέτοια συμπεριφορά απέναντι στα στελέχη του, είναι ένα βαθύτατα δημοκρατικό κόμμα, μπορεί να έχουμε τις διαφωνίες μας για το μείγμα της πολιτικής και για τα μέτρα που λαμβάνονται, έχουμε όμως το δικαίωμα να διαφωνούμε και να αγωνιζόμαστε», κατέληξε.       

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ VETO 91fm  
{mp3}100318_fotopoulos{/mp3}
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 10:48