Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2010 11:36

Γ. ΚΙΡΚΟΣ ΣΤΟ VETO91fm: "ΕΞΕΤΑΖΩ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΠΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ"

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΡΚΟΣΑποκαλυπτικός ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κίρκος μιλώντας στο VETO91fm και στους δημοσιογράφους Γιάννη Παππά και Σπύρο Κουταβά, σε ότι αφορά την διαχείριση του τοπικού πόρου ανάπτυξης. Ο κ. Κίρκος δήλωσε ότι αυτή την στιγμή, «οι υπηρεσίες της περιφέρειας εξετάζουν την συμπληρωματικότατα αλλά και την νομιμότητα των αποφάσεων», για ένταξη των έργων του τοπικού πόρου ανάπτυξης, που αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του για το 2009 κατά πλειοψηφία, το νομαρχιακό συμβούλιο Κοζάνης. Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα παραμείνει στα αυστηρά πλαίσια που του δίνει ο νόμος και δεν θα μπει σε λεπτομέρειες που αφορούν την σκοπιμότητα των έργων.

Έστειλε το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εντάξεις έργων στον πόρο θα φέρουν και την δική του σφραγίδα πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε απένταξη έργων. Εξέφρασε δε την άποψη ότι θα πρέπει να ξαναδούμε το θέμα των υπερβάσεων του προϋπολογισμού του πόρου που στην ουσία δεσμεύει χρήματα και από το επόμενο ΕΑΠ. Ο κ. Γ. Κίρκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νομοθετική πρωτοβουλία που θα ορίζει ότι αντί για πέντε χρόνια που είναι σήμερα η διάρκεια του ΕΑΠ να πάει σε τέσσερα, προκειμένου να συμπίπτει με την έναρξη της θητείας των θεσμών της αυτοδιοίκησης.

Πιο απλά σημαίνει ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα μικραίνει την χρονική διάρκεια του ΕΑΠ από πέντε σε τέσσερα χρόνια.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ VETO 91fm

{mp3}100208_kirkosgiaporo{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2010 11:53