Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 15:30

ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

altΤο αυθαίρετο κτίσμα που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Επσκοπείου, ξανάρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την συζήτηση που έγινε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης. Ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας μιλώντας στο veto91fm διαβεβαίωσε ότι, δεν υπάρχει θέμα αποχαρακτηρισμού του χώρου και ως εκ τούτου παραμένει με την μορφή (κοινόχρηστου χώρου Κ.Χ ) όπως είχε προσδιορισθεί το 1936. Διευκρίνισε ότι η συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο και η ψηφοφορία που ακολούθησε, αφορούσε προσφυγή πολίτη της Κοζάνης στο συμβούλιο Επικρατείας για την απόφαση του 2001 της τότε γενικής γραμματέα της Περιφέρειας Μαρίας Σκραφνάκη, η οποία ρύθμιζε θέματα απαλλοτριώσεων στο δήμο Κοζάνης και η οποία κρίθηκε αρνητικά από τους ανώτατους δικαστές.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΛΟΥΤΑ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}100701_maloytas{/mp3}

 Το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε ότι, κακώς προβλέπει ο νόμος τα θέματα αυτά να ρυθμίζονται με την υπογραφή της γενικής γραμματέως και ότι οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να φέρουν την μορφή προεδρικού διατάγματος. Εμείς τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης «φέραμε το θέμα πέρσι στο δημοτικό συμβούλιο και τώρα επαναλαμβάνουμε τη ιδία διαδικασία  όπου καλούμε τους πολίτες για ζητήματα απαλλοτριώσεων να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους. Ανάμεσα σε άλλες, ήταν και δυο ενστάσεις από την Μητρόπολη Κοζάνης και που αφορούσαν την περίπτωση του ναΐσκου στο αύλιο χώρο του Επισκοπείου.Εμείς παραμένουμε συνεπείς στην θέση που έχουμε διατυπώσει και στο παρελθόν».

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει μέγα θέμα με τους ελεύθερους χώρους στην πόλη και ότι αυτό είναι ζήτημα υψίστης προτεραιότητας για τον ίδιο, ενώ όταν ερωτήθηaltκε εάν θα γκρεμισθεί και η μάντρα που είναι κτισμενη στο κοινόχρηστο του Επισκοπείου δήλωσε ότι αυτό θα λυθεί όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Άννα Νανοπουλου η οποία καταλόγισε ευθύνη και στον προηγούμενο δήμαρχο Γιάννη Παγουνη αφού ο ίδιος επί θητείας του δεν φρόντισε να δώσει λύση στο πρόβλημα ενώ εταχθη υπέρ μιας λύσης που θα ικανοποιούσε τόσο τον δήμο αλλά και τη θέληση της εκκλησίας.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}100701_nanopoyloy{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 15:41