Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ο Νίκος Μάστορας Γκουλέμαςτου Νίκου Μάστορα Γκουλέμα

Κοιτώ με απoγοήτευση τον πολιτικό προεκλογικό λόγο να ξεδιπλώνεται. Σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας, τα συνθήματα, οι αφορμές, τα συμπτώματα κι όχι τα αίτια, κυριάρχησαν ολοκληρωτικά.

Την κατεξοχήν στιγμή που έπρεπε να σταθούμε, να "ζυγίσουμε" ποια τα πλεονεκτήματα, ποια τα μειονεκτήματα αυτού του τόπου και να χαράξουμε επιτέλους στρατηγικές επιλογές βασισμένες σε αυτά , επιλέξαμε την μικροκομματική σκοπιμότητα, την δημιουργία δήθεν εχθρών και τον προσδιορισμό μας μέσα από επιλογές που οφείλουμε να απορρίψουμε, όχι μέσα από αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε.

Ο ρεαλισμός και η αυτοκριτική συνέχισαν να αποτελούν στοιχεία ασύνδετα με το πολιτικό μας προσωπικό και κάπως έτσι "κοντύναμε" την πολιτική στα μέτρα ενός άστοχου διλλήματος, όχι ίδιο για όλους. Η πολιτική όμως εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη υπόθεση για να μπορέσει να οριστεί δημιουργικά μέσα από στείρες διλληματικές επιλογές.

"Ευρώ ή Δραχμή", "Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο", δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η τελική έκβαση των διλλημάτων που εκβιαστικά τέθηκαν, ξέρω όμως πως στην βάση των όσων συζητιούνται, η μοναδική διλημματικού τύπου απόφαση που δευτερογενώς καλούμαστε να πάρουμε είναι το αν αυτή η χώρα θα παράξει όσα καταναλώνει, ή θα καταναλώσει όσα παράγει.

Ο τελευταίος φύλακας για να σταματήσει η νεότερη Ελληνική ιστορία να είναι μια εξιστόρηση αλλεπάλληλων χαμένων ευκαιριών δεν είναι άλλος από εμάς, ζητώντας με την ψήφο μας στις 17 Ιουνίου από το πολιτικό προσωπικό της χώρας να σταματήσει να ετεροπροσδιοριζεται μέσα από ένα άχαρο και καταστροφικό παιχνίδι εντυπώσεων, που τελικά το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να διχάσει πάλι βαθιά αυτή τη χώρα.

Στο τέλος της ημέρας, όποιο κι είναι αυτό, τόσο εμείς όσο και το πολιτικό μας προσωπικό (που είναι σάρκα από την σάρκα μας) πρέπει ν' αρχίσουμε να μετράμε και να να αντιλαμβάνόμαστε το συμφέρον μας όχι μέσα από την "νίκη", έναντι του όποιου αντιπάλου άλλα σαν μία προέκταση του δημοσίου συμφέροντος όλων μας.


Περισσότερα άρθρα του Νικόλα Μάστορα Γκουλέμα μπορείτε να βρείτε στο http://nicosmg.posterous.com

*o Νίκος Μάστορας Γκουλέμας είναι μέλος του Δικτύου Πολιτών pro-tasis