Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 07:58

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες και δενδροκαλλιεργητές Εορδαίας

Ο αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας χαιρετίζει τους αγρότες που συμμετείχαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο με θέμα «Αγωνιστικές κινητοποιήσεις παραγωγών

ροδάκινων και άλλων φρούτων».

Η μαζική συμμετοχή δείχνει το τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε αλλά ταυτόχρονα και την αποφασιστικότητα μας με οργανωμένη συλλογική προσπάθεια, μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί να εξασφαλίσουμε  λύσεις και κατακτήσεις από την Κυβέρνηση που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα, να μην ξεκληριστούμε.

Καλούμε τους ροδακινοπαραγωγούς αλλά και όλους τους αγρότες, 

αφού όλα σχεδόν τα προϊόντα αντιμετωπίζουν πρόβλημα διακίνησης και εμπορίας με χαμηλές τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής, συσπειρωμένοι στην ΠΕΜ και τους Αγροτικούς Συλλόγους να βγούμε μαχητικά, δυναμικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα.

 Καλούμε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 11:00 σε κινητοποίηση συγκέντρωση στο κέντρο του Αμυνταίου με τα τρακτέρ μας και τα αγροτικά μας.

Κλιμακώνουμε στην μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη στην AGROTICA το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. 

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι υπάρχουν «σωτήρες» που θα μας σώσουν. Στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον, στην ενότητα μας, στην οργάνωση μας, στην συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και διεκδικούμε αποφασιστικά και αταλάντευτα:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες τις ποικιλίες στο Ροδάκινο αλλά και το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων στις συγκεκριμένες περιοχές,  από τη χαμένη παραγωγή λόγω καταστροφών και ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, τις χαμηλές τιμές, το υψηλό κόστος παραγωγής και επίσης μέτρα στήριξης κατά του εμπάργκο.
  • Να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών και όχι μόνο αυτοί που είναι μέλη σε Οργανώσεις Παραγωγών και υλοποιούν δράσεις σε Επιχειρησιακό πρόγραμμα για την κρίση του κλάδου λόγω του πολέμου.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αντιχαλαζική προστασία σε όλους δωρεάν. Θέλουμε πρόληψη για τις καλλιέργειες μας και όχι να περιμένουμε να ζήσουμε με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
  • Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων, εγκατάσταση φ/β για γεωτρήσεις με 100% επιδότηση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 08:00