Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 10:51

Ξεκίνησε προανάκριση στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας για τις καταγγελίες εγκυμονούσας

Με προφορική εντολή του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογατζίδη  προς την Διοίκηση του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, ξεκινά η διερεύνηση του περιστατικού

όπου την περίοδο των εορτών εγκυμονούσα με το νεκρό έμβρυο στην κοιλιά της ενώ απευθύνθηκε για περίθαλψη  στα δύο νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας δεν βρήκε  ανταπόκριση για περίθαλψη.  Όπως ανέφερε ο κ. Μπογιατζίδης «πληροφορηθήκαμε το περιστατικό από την καταγγελία στον τύπο αλλά εμείς ως διοίκηση η το νοσοκομείο δεν έχουν κάποια από τα στοιχεία που αναφέρει η  παθούσα για το θέμα».

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Σταύρος Παπασωτηρίου δήλωσε ότι «έχει διαταχθεί προανάκριση και οτι η παθούσα θα προσέλθει την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο για να αναφέρει επισήμως τα περιστατικά».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι «η 41 χρονη γυναίκα επικοινώνησε μαζί του πριν από μια βδομάδα για να διαμαρτυρηθεί, τόσο για  την ταλαιπωρία που υπέστη όσο και για  την προσβλητική συμπεριφορά που καταγγέλλει ότι υπέστη απο μέρους του ιατρικού προσωπικού, την οποία και  παρότρυνα να υποβάλλει άμεσα γραπτή αναφορά προς το νοσοκομείο».

Το πρόβλημα  με την εγκυμονούσα ξεκίνησε από την έλλειψη  Αναισθησιολόγου. Το νοσοκομείο Κοζάνης διαθέτει δύο Αναισθησιολόγους σε βαθμίδα διευθυντή και το Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας διαθέτει μόλις ένα Αναισθησιολόγο. Έτσι άλλοτε 8 κι άλλοτε 10 ημέρες το μήνα τα δύο νοσοκομεία βρίσκονται χωρίς αναισθησιολόγο για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών. Μόλις προχθές ο συνταξιούχος Αναισθησιολόγος και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης Αθανάσιος Δερμιτζάκης κλήθηκε κατεπειγόντως στο νοσοκομείο Κοζάνης  -ελλείψεως Αναισθησιολόγου-  να προσφέρει βοήθεια σε μετεγχειρητική επιπλοκή που παρουσίασε 16χρονος και που χρειάστηκε να χειρουργηθεί άμεσα. Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος με δήλωση του στο δημοτικό συμβούλιο και με επίσημο αίτημα που υπέβαλε προς τον Ιατρικό σύλλογο Κοζάνης προκειμένου να λάβει  την απαιτούμενη άδεια για να προσφέρει την συγκεκριμένη ιατρική πράξη.

ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 10:55