Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 19:52

Μεγάλη συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ στην Πτολεμαΐδα ενάντια μετοχοποίηση της ΔΕΗ

Δριμεία κριτική στην διοίκηση της ΔΕΗ αλλά και στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας σε συγκέντρωση της Ομοσπονδίας ενάντια στην μετοχοποίηση της ΔΕΗ πριν από λίγο στην κεντρική

πλατεία της Πτολεμαΐδας. Από την πόλη όπου ξεκίνησε το 1954 την λειτουργία του ο πρώτος Ατμοηλεκτρικός σταθμός και που επί δεκαετίες αποτελούσε την ενεργειακή καρδιά της χώρας, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ προειδοποίησε ότι «η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου οδηγεί στην ‘’απώλεια’’ της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας». Επεσήμανε ότι για το Κράτος και τους πολίτες αυτό θα σημάνει μεγάλη απώλεια, αφού η ΔΕΗ παραμένει μια  επιχείρηση στρατηγικής σημασίας σε ότι αφορά την άσκηση αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αλλά και για την δίκαιη ενεργειακή μετάβαση της οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ γιατί όπως εξήγησε: «είναι εντελώς αδικαιολόγητη με οικονομικούς όρους», γιατί  «ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ είναι αναγκαίος για την αποτροπή ανεξέλεγκτων αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις», γιατί η δημόσια ΔΕΗ είναι «η μοναδική εγγύηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας» και τέλος γιατί η ΔΕΗ «μπορεί να παίξει στρατηγικό ρόλο στην δίκαιη ενεργειακή μετάβαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» .

Στην κατάμεστη από κόσμο συγκέντρωση ο Γιώργος Αδαμίδης κάλεσε τους εργαζόμενους κα τους πολίτες της Πτολεμαΐδας να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας προειδοποιώντας ότι «εάν  προχωρήσει η ΑΜΚ όπως σχεδιάζεται, η ΔΕΗ δεν θα είναι η ίδια εταιρία με αυτή στην οποία εργαστήκαμε (..) και ότι θα είναι μια εταιρία που θα έχει χάσει οριστικά το Δ της Δύναμης και του Δημοσίου Συμφέροντος».

Στην συγκέντρωση έλαβαν μέρος τα Εργατικά κέντρα Κοζάνης Πτολεμαΐδας, όλα τα εργατικά Σωματεία στο χωρίς της Ενέργειας, εκπρόσωποι του δικτύου Ενεργειακών δήμων ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης ενω απεύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος της Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Σπύρος Κουταβάς

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 19:57