Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 06:59

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ¨ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ¨ : ΧΥΔΑΙΟ ¨ΤΡΙΚ¨ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ

Colpo grosso   μπορεί να χαρακτηριστεί η απίστευτη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης.

 Απαγορεύοντας  την ίδια τη ΔΕΗ να συμμετάσχει στην διαδικασία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθιστά το ελληνικό κράτος έναν μέτοχο ο οποίος θα ελέγχει πλέον το 34% του μετοχικού της κεφαλαίου, πράγμα που σημαίνει, πως η πλειοψηφία και προφανώς οι αποφάσεις και οι κινήσεις της επιχείρησης, περνούν πλέον στα χέρια των ιδιωτών. Αυτών των ιδιωτών που τους έχουμε γνωρίσει πάρα πολύ καλά όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης του Ελληνικού κράτους. 

Αυτών που χαρακτηριζόμενοι ως ¨εθνικοί ¨εργολάβοι, ανέλαβαν την  κατασκευή των μεγάλων και μικρών οδικών αρτηριών, ανεβάζοντας το κόστος στο τριπλάσιο αυτού που πλήρωναν τα άλλα κράτη της Ευρώπης. Αυτών που ο κ. Χατζηδάκης τους έδωσε την Ολυμπιακή για να την εξυγιάνουν και εκείνοι την εξαφάνισαν. Αυτών που ο ίδιος κύριος έδωσε τον ΟΤΕ για να πέσουν οι τιμές που δεν έπεσαν ποτέ. Αυτών που πήραν τις τράπεζες με λεφτά των καταθετών και μετά από μερικές  αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου,  αφού δηλαδή κέρδισαν διπλά και τριπλά, τώρα κλείνουν υποκαταστήματα και θέλουν να τις ξαναπουλήσουν στο ελληνικό κράτος. Αυτών τελικά  των  ιδιωτών που τα κέρδη ήταν δικά τους και η χασούρα του ελληνικού κράτους δηλαδή του λαού.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι, τι θα γίνει με την περιοχή μας; Τι θα  γίνει με την ίδια την ΔΕΗ και τα δίκτυα και κυρίως τι θα γίνει με όλους τους πολίτες αυτής της χώρας που θα δουν την τιμή του ρεύματος να πολλαπλασιάζεται;

Ας δούμε τα θέματα με την σειρά. Η περιοχή μας πρέπει να το πάρει απόφαση πως ούτε αποκαταστάσεις εδαφών πρόκειται να γίνουν, ούτε οι μετεγκαταστάσεις των χωριών θα ολοκληρωθούν και οι τηλεθερμάνσεις των πόλεων μας, μάλλον είναι στον αέρα. Γιατί δεν μπορούμε να φαντασθούμε πως οι ιδιώτες που θα αναλάβουν την επιχείρηση θα βάλουν 5 δις για τις αποκαταστάσεις. Δεν μπορούμε ακόμη να σκεφθούμε πως η ιδιωτική πια επιχείρηση θα μεριμνήσει για τους άπορους συνανθρώπους μας και θα καλύψει τις ανάγκες τους με τα κοινωνικά τιμολόγια. Δεν μπορούμε επίσης  να πιστέψουμε πως η νέα ΔΕΗ θα φροντίσει για την ηλεκτροδότηση των απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών, των νησιών της άγονης γραμμής, ότι θα συνεχίσει τις κοστοβόρες  προσπάθειες ποντισμού υποθαλάσσιων καλωδίων που θα δίνουν φθηνότερο ρεύμα στα νησιά μας με καλύτερο φυσικά περιβαλλοντικό αποτύπωμα, από τις μονάδες πετρελαίου που υπάρχουν στα μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη.

Τελικά το υποτιθέμενο Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης (ΣΔΑΜ), αποδεικνύεται πως εκτός του ότι ήταν κενό περιεχομένου, ήταν ένα  πονηρό κολπάκι για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια των ιθαγενών. ΝΤΡΟΠΗ.  Αφού κ. Μητσοτάκη είχατε σκοπό να χαρίσετε την ΔΕΗ γιατί μας κοροϊδεύατε ότι τάχα θα κάνετε σχέδιο, έστω και κατόπιν εορτής; 

Ολόκληρος ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεσηκωθεί. Γιατί όταν  το κράτος δεν έχει την κυριότητα της ΔΕΗ αλλά και των δικτύων, δεν μπορεί να μεριμνήσει για χαμηλές τιμές και για κοινωνική πολιτική. Ακόμη  χειρότερη θα γίνει η κατάσταση όταν μετά το 2025 θα μετατραπεί η Πτολ/δα V (η μόνη που θα απομείνει) σε μονάδα αερίου και τότε θα αποκτήσουμε και ενεργειακή εξάρτηση από άλλες χώρες, αλλά και ακόμη ακριβότερη τιμή ρεύματος. Βλέπουμε τι γίνεται στη Μ. Βρετανία με την τιμή του αερίου.

Εν κατακλείδι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό. Είναι πανελλήνιο. Όπως είναι πανελλήνιο το  πρόβλημα της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, όπως είναι πανελλήνιο το πρόβλημα της Παιδείας, όπου καταργούνται θεσμοί που είχαν θεσπιστεί από τον Ελ. Βενιζέλο και το δημόσιο σχολείο οδεύει προς ιδιωτικοποίηση, όπως είναι πανελλήνιο πρόβλημα η ιδεοληπτική τάση της κυβέρνησης, να πουλήσει όλα τα δημόσια αγαθά στους ιδιώτες. Αυτούς που το στρεβλό ελληνικό καπιταλιστικό κράτος, εξέθρεψε για χρόνια  και τους άφησε να απομυζήσουν τους πόρους και τα λεφτά του ελληνικού λαού και τους κατέστησε ¨τσάμπα μάγκες¨. 

Μπροστά στα νέα δεδομένα θεωρούμε πως ο λαός της Εορδαίας δεν πρέπει να μείνει  παρατηρητής. Ο Δήμαρχος και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να ενημερώσουμε και να ξεσηκώσουμε τον λαό. Μπορεί κάποιοι όπως τα golden boys να κερδίσουν από την νέα κατάσταση και να αυξήσουν τους μισθούς τους. Το σίγουρο είναι  πως όλοι οι υπόλοιποι αλλά και το κράτος θα χάσει από την ιδιωτικοποίηση.

Καλούμε λοιπόν όλες τις παρατάξεις του Δήμου Εορδαίας, να ομονοήσουμε και να οργανώσουμε  μαζί, μια μεγάλη παλλαϊκή συγκέντρωση στην πλατεία της πόλης, όπου θα διατρανώσουμε την αντίθεσή μας με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και την οικονομική καταστροφή της  περιοχής μας.

                            Κοκκινίδης Στάθης

       Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  Εορδαίας

                    ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 07:10