Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 07:55

Στην βουλή απο το ΚΚΕ τα προβλήματα στη λειτουργία του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας

Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών 

 Προβλήματα στη λειτουργία του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας της ΠΕ Κοζάνης

Από το 2008 το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας συστεγάζεται

με το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας. Αυτό έγινε για να χρησιμοποιηθεί το κτίριο, όπου στεγαζόταν αρχικά το 2ο ΕΠΑΛ, από το νεοσυσταθέν τμήμα Μαιευτικής του ΑΕΙ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Χαρακτηρίστηκε ως μια «προσωρινή» λύση, μέχρι να κατασκευαστεί κατάλληλο κτίριο για το τμήμα της Μαιευτικής ή για το ΕΠΑΛ . 

Όμως όλα αυτά τα χρόνια εκπαιδευτικοί και μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ κλουβιά, στο προαύλιο του σχολείου, ακόμα και στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου. Ουσιαστικά, το 2ο ΕΠΑΛ φιλοξενείται σε έναν χώρο που δεν έχει τις προδιαγραφές για τη λειτουργία εργαστηριακών μαθημάτων που απαιτούνται.

Το πρόβλημα φέτος, λόγω και της πανδημίας, οξύνεται ακόμα περισσότερο γιατί το σχολείο έχει μόνο στην Α΄ τάξη εκατό μαθητές περισσότερους από πέρσι και απαιτούνται άλλες τέσσερις τουλάχιστον αίθουσες διδασκαλίας, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα συγχρωτισμού μαθητών στις τάξεις. 

Επίσης υπάρχουν ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, όπως καθηγητές νοσηλευτικής, φυσικοθεραπείας, βιολογίας και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων (Ζ.Δ.Δ.), που είναι μάθημα στο 1ο έτος σπουδών. Επιπλέον, εν μέσω πανδημίας, με το υφιστάμενο προσωπικό καθαριότητας είναι αδύνατον να τηρηθούν τα πρωτόκολλα καθαριότητας και απολύμανσης που απαιτούνται στις νέες συνθήκες.

Η τραγική κατάσταση στη σχολική στέγη του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας της ΠΕ Κοζάνης καταδεικνύει τις συνέπειες της πολιτικής του κόστους - οφέλους της ΕΕ, διαχρονικά των Κυβερνήσεων, της Διοίκησης του Δήμου, που καταδικάζει τους μαθητές να κάνουν μάθημα σε ανεπαρκή σχολεία, με ακατάλληλες αίθουσες και μακριά από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Για όλα τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνησή του για:

  • Να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας με όλα τα αναγκαία μέσα και μέτρα για τη σωστή εκπαίδευση των μαθητών, με τις απαραίτητες ειδικότητες μόνιμων εκπαιδευτικών 
  • Την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας με το αναγκαίο μόνιμο - πλήρους απασχόλησης προσωπικό, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 07:57