Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 08:38

Το ΕΚΕΤΑ για την επίσκεψη του υφ. Γεράσιμου Θωμά

Τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης/ Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ) στην Πτολεμαΐδα,

επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας                           αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γεράσιμος Θωμάς, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Τον κ. Θωμά υποδέχθηκε ο Διευθυντής του ΙΔΕΠ Δρ. Σπύρος Βουτετάκης και ο Υπεύθυνος Παραρτήματος του ΙΔΕΠ στην Πτολεμαΐδα Δρ. Παναγιώτης Γραμμέλης, ο οποίος παρουσίασε τις ερευνητικές δράσεις στην Δυτική Μακεδονία που αφορούν: την Ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση των υφιστάμενων τεχνολογιών με έμφαση τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις τεχνολογίες δέσμευσης και αξιοποίησης CO2, την Εξέταση των δυνατοτήτων αλλαγής το Περιφερειακού ενεργειακού μείγματος, την Αποκατάσταση εδαφών εξαντλημένων ορυχείων, τα Έργα ενεργειακής αναβάθμισης πόλεων της Δ. Μακεδονίας και την Κυκλική Οικονομία και αξιοποίηση των απορριμμάτων. Οι δράσεις αυτές είναι στενά συνδεδεμένες με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, αλλά και πολλών βιομηχανιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ο Δρ. Γιαννακόπουλος, Ερευνητής του ΙΔΕΠ στην Πτολεμαΐδα, στην ομιλία του υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ΙΔΕΠ στην μεταλιγνιτική περίοδο, λόγω και της συμμετοχής στην ευρωπαϊκή Ομάδα Εργασίας του Coal Platform (Πλατφόρμα μετάβασης των ανθρακοφόρων περιοχών της ΕΕ).

Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση του Υφυπουργού από τους κκ. Παναγιώτη Αμάραντο και Ευάγγελο Καρλόπουλο στους χώρους του Εργαστηρίου Στερεών Καυσίμων, το οποίο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό χημικών αναλύσεων και είναι διαπιστευμένο κατά ISO17025 και στην υπό κατασκευή επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΚΕΤΑ με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας. Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Θωμάς τόνισε ότι: «Το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ με την τεχνογνωσία που διαθέτει θα παίξει ρόλο στο ενεργειακό μέλλον της χώρας, αλλά και της Περιφέρειας» και εξέφρασε την πρόθεση να συνεχιστεί η αναβάθμισή του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, καθώς και οι Βουλευτές του Ν. Κοζάνης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης,                      κα. Παρασκευή Βρυζίδου, και κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 08:41