Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 14:59

Με επιστολή τους στον Σταθάκη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Τ/Θ Πτολεμαϊδας

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Παρακολουθώντας την λειτουργία των Μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς που τροφοδοτούν την Τηλεθέρμανση και λειτούργησαν όλη σχεδόν την θερινή περίοδο παρά τον περιορισμό ωρών, κατέθεσε την αγωνία

των εργαζομένων της Δ.Ε.ΤΗ.Π. και όλων των κατοίκων, με έγγραφο προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Κίνδυνος διακοπής τροφοδοσίας Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας», στο οποίο αναφέρει τα εξής :

«Βάσει της υπ`αρίθμ. 244739/02-02-2018 απάντησης της Ε.Ε. προς ΥΠΕΝ, με την οποία δεν εγκρίθηκε η παρέκκλιση των 32.000 ωρών, με την ισχύουσα παρέκκλιση 17.500 ωρών προκύπτουν τα εξής:

  • Ο χρόνος εξάντλησης των ωρών λειτουργίας είναι τον ΜΑΡΤΙΟ 2019 για την 3η Μονάδα και τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ  2019 για την 4η Μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς.
  • Επειδή εντός του παραπάνω διαστήματος δεν θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της Μονάδας «Πτολεμαΐδα V», ούτε το έργο διασύνδεσης της τηλεθέρμανσης με αυτήν και με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, δεν είναι εφικτή η άμεση υλοποίηση καμιάς εναλλακτικής λύσης (άμεση διασύνδεση με τον ΤΑP, λέβητες αερίου-πετρελαίου κλπ), είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η Τηλεθέρμανση οδηγείται σε  υπολειτουργία και παύση από τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ  2019   με αποτέλεσμα  40.000 κάτοικοι της Πτολεμαΐδας να μείνουν χωρίς θέρμανση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

ΖΗΤΑΜΕ

  • Την απόφαση του ΥΠΕΝ και της ΔΕΗ για παράταση λειτουργίας των μονάδων 3ης και 4ης του ΑΗΣ Καρδιάς για όσες ώρες απαιτηθεί έως την λειτουργία της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα V».
  • Την έγκριση απαιτούμενων πιστώσεων για την κατασκευή του έργου σύνδεσης με την νέα μονάδα καθώς και εφεδρείας της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας.                                                                               

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε για την άμεση ανταπόκρισής σας.

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Η. α.ε., στους βουλευτές Ν. Κοζάνης, στον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακ/νίας, στον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, στον Δ/χο Δήμου Εορδαίας και Πρόεδρο Δ.Σ. Δ.Ε.ΤΗ.Π., στα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.ΤΗ.Π., στον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδα και στο Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

 

Το Σωματείο εργαζομένων της Δ.Ε.ΤΗ.Π. θα συνεχίσει τις προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση, με σκοπό να εξασφαλιστεί η ομαλή και συνεχής λειτουργία της Τηλεθέρμανσης.

 

ΑΠΟ ΤΟ  Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 15:04