Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 15:41

Με κατάνυξη και με μεγάλη συμμέτοχη κόσμου εορτάστηκε το Πάσχα στην Πτολεμαΐδα

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και παρουσία των τοπικών αρχών και δεκάδων πιστών πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή η αποκαθήλωση του Κυρίου, μια από τις πιο Iερές στιγμές της Χριστιανοσύνης, η κορυφαία τελετή του Θείου Δράματος.

      Τα λατρευτικά εγκώμια, η Zωή εντάφω, Ω γλυκύ μου Έαρ και το Άξιον Εστί, ακουγόταν στην περιφορά του επιταφίου, που συνόδευαν με θρησκευτική ευλάβεια και περισυλλογή οι πιστοί.

      Λόγω απρόβλεπτων  καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των ενοριών  του Δήμου Εορδαίας  στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, συνοδεία της Φιλαρμονικής , πλήν του Επιταφίου του Ι.Μ.Ν.  Αγίας Τριάδος , ενώ κατά βούληση έπραξαν οι Ιερείς των άλλων ενοριών της Πτολεμαϊδας  .

    Η βραδιά της Ανάστασης ήταν από τις ομορφότερες βραδιές της φετινής Άνοιξης.

Πλήθος κόσμου, παρουσία και των τοπικών αρχόντων, συγκεντρώθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας, αλλά και σ’ όλες τις εκκλησίες της περιοχής, για ο χαρμόσυνο Μήνυμα της Ανάστασης, το «Χριστός Ανέστη».

      Ένα από τα βασικότερα τελετουργικά στοιχεία της Ανάστασης είναι το αναστάσιμο φως, με κορυφαία στιγμή την πρόσκληση του Ιερέα «Δεύτε λάβετε φως». Το αναστάσιμο φως  οι πιστοί μετέφεραν στα σπίτια τους, ανανεώνοντας το φως του καντηλιού.

       Όταν ο Ιερέας έψαλλε το «Χριστός Ανέστη», η ατμόσφαιρα άλλαξε με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα και τους πιστούς να ανταλλάσουν ευχές τσουγκρίζοντας τα κόκκινα αυγά.

       Την Κυριακή του Πάσχα με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη οι συμπολίτες μας παρακολούθησαν την διπλή Ανάσταση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας, που τελέστηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Θεοκλήτου παρουσία, των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 15:46