Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 10:05

Πρόταση της συμβούλου Θ. Κρυσταλίδου στο Δήμο Εορδαίας για τα κόκκινα δάνεια

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
 

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε  την εξέλιξη του θέματος που αφορά στην προστασία των κατοικιών συμπολιτών μας,

που έχουν πάρει δάνεια και δυσκολεύονται η αδυνατούν να εξυπηρετήσουν, με αποτέλεσμα να έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα και να έχουν καταγγελθεί σε πολλές περιπτώσεις.

Η επανεκκίνηση των πλειστηριασμών  καθώς και οι ηλεκτρονικοί  πλειστηριασμοί που ήδη είναι μια πραγματικότητα , ανεξάρτητα με τις "συμφωνίες " που δηλώνονται από την Κυβέρνηση, επαναφέρει  μπροστά μας τον κίνδυνο να χάσουν συμπολίτες μας την περιουσία τους.

Παράλληλα οι Τράπεζες, με πίεση των Δανειστών ξεκίνησαν την πώληση πακέτων δανείων σε FUNDS σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ αργά η γρήγορα και αλλά πακέτα δάνειων συμπεριλαμβανομένων και στεγαστικών, θα προωθηθούν ανάλογα για πώληση, σε τιμές που εκτιμώνται σε 15% της αξίας τους, χωρίς να δίνουν το δικαίωμα εξαγοράς τους από τους δανειολήπτες.

Απέναντι σ ‘αυτή την κατάσταση και τον κίνδυνο για τους συμπολίτες μας να χάσουν τα σπίτια που έχτισαν με κόπο, θα πρέπει ο Δήμος Εορδαίας, όπως έχουν κάνει ήδη και άλλοι δήμοι στην χώρα, να αναλάβει  ενεργή εμπλοκή με τη σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού , η οποία θα αγοράσει τα κόκκινα δάνεια και θα  προστατεύει τους δημότες  μας από τους στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

 

Κρυσταλλίδου Θεοπίστη

Δημοτική Σύμβουλος Εορδαίας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 10:07